ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Днес един от най-добрите пилоти във Формула 1 – Ален Прост навършва 58 години

like0 unlike1
24 Feb 2013 Новини
334
0
Днес един от най-добрите пилоти във Формула 1 – Ален Прост навършва 58 години

1932 - автомобилния пилот Малкълм Кембъл поставя официален рекорд за скорост и преминава за първи път в историята на човечеството границата от 400 километра в час с автомобила „Синята птица”. Той развива 408.63 км/ч, и само след година самия той се доближава и до 500-километровата граница.

1947 - доктора който бил извикан по спешност заради здравословното състояние на Фердинад Порше - създателят на автомобилите Porsche, констатира че той в такова състояние не може да остане повече в завтора, където излежавал присъда по обвинение за съдействие на нациския режим. Баща и син Порше били арестувани в Баден Баден от френските окупационни сили и към тях е било отправено обвинение за експлоатация на френски военопленици в завода KdF.

1955 - на днешната дата в Сент Шамон, Франция се ражда Ален Мари Паскал Прост (Alain Marie Pascal Prost). Ален Прост е световноизвестен автомобилен пилот от Формула 1, който има за гърба си участия в тринадесет шампионата на Формула 1, има четири шампионски титли и четири пъти е бил на второ място в шампионата. След приключване на активната си спортна дейност създава собствен тим  „Prost Grand Prix”, който просъществува от 1997 до 2001 г. Ален Прост се счита за един от най-добрите автомобилни пилоти в историята на Формула 1, за своя стил в пилотажа той получава прозвището „Професора”.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: