ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Днес е рождения ден на Готлиб Даймлер

like0 unlike2
17 Mar 2013 Новини
171
0
Днес е рождения ден на Готлиб Даймлер

1834 - в град Шорндорф, княжество Вюртенберг се ражда Готлиб Даймлер. Като инженер и конструктор той разработва революционен за времето си двигател с вътрешно горене, а като предприемач и индустриалец той регистрира собствена компания, която по-късно се обединява с Benz и се получава Daimler-Benz, компания която винаги е била на върха в автомобилната индустрия.

1914 - в автобусите на транспортната компания Fifth Avenue Coach Company в Ню Йорк, за първи път се монтират седалки позволяващи на пътниците да сядат с лице по посоката на движение. Преди това в обществения транспорт седалките са били разположени странично.

1933 - Фердинанд Порше и концерна Auto-Union подписват договор за създаване на спортен автомобил. В конструкторското бюро на Порше се заемат с проекта и през 1934 г. се появява спортния модел „Type A”.

1949 - в Женева на 19-ия международен автосалон е представен първия автомобил с марката Porsche. Модела е 356 и е създаден на база спортната версия на Volkswagen, която Фердинанд Порше разработва по молба на Хитлер.

1986 - на днешната дата е дебюта на фургона на Mercedes-Benz серия T2 (507D - 811D).

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: