ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Да яхнеш “зелената вълна” с AUDI

like0 unlike0
Auto-Press 27 May 2019 Новини
380
0
Да яхнеш “зелената вълна” с AUDI

Мечтата на всеки шофьор – да яхнеш "зелената вълна" в градския трафик и през центъра на града. Да няма няма дразнещото "спри-тръгни", а свободно непрекъснато пътуване. С Audi скоро ще може да се доближите до тази мечта и то от следващия месец. Това ще направи възможно новата система в Инголщат с името автомобил-инфраструктура (V2I), която ще предложи „информация за светофарите“ в Германия. Първоначално само в Инголщат, а в други европейски градове ще се задейства постепенно през 2020-а година.

Как работи системата? В колата си шофьора ще вижда скоростта, с която би трябвало да кара за хване следващия зелен светофар. Ако това не е възможно, заради текущо локално ограничение на скоростта, пресмятането се извършва до следващата зелена фаза. Така шофирането в града би трябвало да стане по-спокойно и ефективно заради системата.

"С информационното обслужване за светофарите шофьорът е по-уверен, защото знае, че може да ги достигне в зелената фаза стотици метра преди светофара", казва Андре Хайнзлмайер, ръководител на приложенията за разработки, свързаните услуги и Smart City в Audi. "В бъдеще анонимните данни за нашите автомобили могат да помогнат за подобряване на работата на светофарите в градовете и за оптимизиране на трафика."

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: