ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

BMW затяга колана

like0 unlike0
Auto-Press 02 Dec 2019 Новини
123
0
BMW затяга колана

Безоблачните години на автомобилната индустрия свършват и на компаниите им се налага да “затегнат колана” много по-бързо и яко. Първи, естествено, усещат това техните служители. Само ден след като Audi обяви курс към икономии и BMW обяви подобен доста строг. Само да не се окаже, че “икономията е майка на мизерията”...

За разлика от конкурента си от Инголщат, от Мюнхен твърдят, че ще го направят без мащабно съкращаване на работни места. Вместо това премиалните за годиши успехи на служителите ще трябва да паднат с почти 20 процента - обяви компанията след работна среща със синдикатите.

„Ние постигнахме солидарно решение със съвета на работниците, така че да можем без драстични мерки, които другите предприемат, да намалим разходите си“, казва изпълнителният директор на BMW Оливер Ципсе.

Председателят на Съвета за общи работи на BMW Манфред Шоч подчерта, че е възможно да се осигури дългосрочното споделяне на печалбата. Тъй като обаче дивидентът ще бъде изваден от изчислението като един от няколко показателя, премията ще намалее като цяло.

Според BMW, типичният работник на групата в тарифно ниво ERA 5 не би получил бонуси от 9100 евро за 2018 г., а само 7600. Освен това служителите, които доброволно работят 40 часа вместо 35, ще трябва да приемат финансови загуби. Коледният им бонус и споделянето на печалбата вече не се изчисляват въз основа на 40-часовия им доход, а върху нормална 35-часова седмица.

Съкращенията са част от така наречения пакет за икономии „Next“, с който BMW иска да намали разходите с над 12 милиарда евро до 2022 г. и да стабилизира рентабилността, за да увеличи инвестициите в нови електрически автомобили. Програмата за икономии също предвижда намаляване на броя на временните работници и намаляване на административния персонал. Наредбите ще се прилагат от фискалната 2020 г. Те засягат около 90 000 служители.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: