ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

BMW Group и Бова Кар предоставят ново BMW Серия 3 и диагностична апаратура за обучителни цели на ПГМЕЕ Бургас

like0 unlike0
Auto-Press 17 Sep 2020 Новини
1096
0
BMW Group и Бова Кар предоставят ново BMW Серия 3 и диагностична апаратура за обучителни цели на ПГМЕЕ Бургас

Учебен автомобил BMW 330i xDrive е доставен в рамките на програма на BMW Group за повишаване на практическата подготовка на ученици от специализирани училища. Новият автомобил предназначен за учебни практики ще бъде изложен в една от залите на механо-техникума, заедно с диагностична апаратура и лаптоп, чрез които учениците ще могат да симулират грешки в системата и да се научат да ги отстраняват.

Учениците на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника (ПГМЕЕ) Бургас вече имат възможност да се обучават с помощта на учебен автомобил BMW 330i xDrive доставен в рамките на програма на BMW Group за повишаване на практическата подготовка на ученици от специализирани училища. Програмата на BMW осигурява новия автомобил предназначен за учебни практики, който ще бъде изложен в една от залите на механо-техникума, заедно с диагностична апаратура и лаптоп, с които учениците ще могат да симулират грешки в системата и да се научат да ги отстраняват. Транспортът на автомобила, диагностичната апаратура и компютърът са дарение от Бова Кар, BMW дилър в Бургас.

Учебният автомобил е BMW 330i xDrive Седан от актуалната моделна генерация. Той е оборудван с най-модерните технологии и многобройни допълнителни опции, включително М спортен пакет. Двигателят е последно поколение TVDI технология (директно впръскване на горивото, променливи фази на газо-разпределението, променлив ход на клапана и Twin-scroll технология) като отговаря на най-високите изисквания на стандарта за вредни емисии Euro 6. Интелигентната система на задвижване на четирите колела xDrive позволява на автомобила да разпределя задвижващата сила в зависимост от пътната обстановка. BMW Серия 3 разполага със спортна автоматична скоростна осемстепенна кутия с опция за превключване от волана.

Допълнителното оборудване на Серия 3 включва Head-up дисплей с висока резолюция. Той изобразява актуалната скорост, указания на навигационната система, ограниченията за скоростта, забраните за изпреварване, списъците с телефонни номера, както и предупредителните указания на асистиращите системи. Пакетът Connected Professional предлага най-високо ниво на свързаност в класа. Навигацията винаги има информация за актуалния трафик в реално време и своевременно информира за задръствания, алтернативни маршрути или участъци в ремонт.

Асистентът при паркиране маневрира автомобила напълно автоматично в паркоместа, разположени успоредно или перпендикулярно спрямо пътното платно, като може автоматично да потегли от надлъжни паркоместа. Също така, моделът е оборудван с Reverse assistant, който запаметява последните 50 метра преди паркиране, за да може при нужда да възпроизведе движенията на автомобила на заден ход. Озвучителната система е Harmon/Kardon с 16 високоговорителя, които осигуряват изпълващ пространството, балансиран звук на всички места. Адаптивните BMW лазерни светлини осветяват пътя на до 530 метра, което е близо два пъти повече в сравнение с това на конвенционалните фарове. Услугата Concierge Service е винаги на разположение при пътуване. Лично, денонощно, в страната и в чужбина, 365 дни в годината.

Асистентът за шофиране Professional включва активен контрол на скоростта с функция Stop&Go включително предупреждение при опасност от сблъсък със спирачна функция, може да поддържа желаната скорост до 210 км/ч, както и настроената дистанция до движещия се отпред автомобил. Също така до 210 км/ч е на разположение и Асистентът за завиване и водене в лентата включително подпомагане в тесни участъци. Remote Software Upgrade винаги поддържа софтуера на автомобила на най-актуалното ниво или съвсем лесно „over the air“ получава нови функции или подобрения на актуалните функции.

ПГМЕЕ е второто специализирано училище в България, което е одобрено за участие в програмата, след ПГТЕ „Хенри Форд“ в София. Обща стойност на дарението е над 145 000 лв.

Бова Кар подкрепя специализираните училища в област Бургас и по този начин допринася за повишаване нивото на практически умения на учениците от средните специализирани училища. Прякото съдействие увеличава шансовете за реализация на учениците и е добър подход, който спомага за придобиване на реален опит в индустрията. Традиционно Бова Кар предоставя на специализираните училища по автотранспорт както автомобилни части с напречен разрез, така и функциониращи компоненти като например двигатели, гума с джанта, скоростна кутия, диференциали, фарове и голям брой части от интериора и екстриора, които се използват в учебния процес.

Началото на съвместната работа на Бова Кар и Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника (ПГМЕЕ) в Бургас започва преди две години. Тогава учениците на механо-техникума за пръв път имат възможност да се учат от най-добрите специалисти в сферата, а именно от техниците и инженерите в Бова Кар. Учениците започват стаж в Бова Кар след препоръка от учител, като прекарват две седмици от лятото си в обучение. Резултатите сочат, че след стажа в Бова Кар, представянето на учениците значително се подобрява.

Предизвикателно трасе и много забавления за публиката на Писта София Mitsubishi обновява ECLIPSE CROSS. Добавя и зареждаема хибридна версия

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: