ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

3 броя plug-in хибрида KIA Niro за Народното събрание

like0 unlike0
Auto-Press 09 May 2019 Новини
611
0
3 броя plug-in хибрида KIA Niro за Народното събрание

Зеленото бъдеще започва от днес. С малки крачки и категорично намерение за промяна. А голямата промяна води до постигане на желаната от всички ни цел - да живеем по-здравословно в по-чиста среда! И България прави своите “малки”, но значими стъпки в тази посока. От днес представители на Народното събрание ще управляват икономични и щадящи околната среда превозни средства. Автомобилният парк на Парламента, в който до момента не е имало хибриди или електрически превозни средства, се допълва с 3 боря plug-in хибрида KIA Niro. Закупуването на електрифицирани автомобили, заедно с 2 зарядни станции тип KEBA KeContact, е част от политиката на Народното събрание за намаляване на общите емисии на парникови газове и за преминаване към ниско въглеродно бъдеще – отговорен подход към околната среда.

Автомобилите са закупени от Народното събрание по обществена поръча в изпълнение на одобрен проект по Схема за насърчаване използването на електромобили по Инвестиционната програма за климата. Моделите Niro plug-in хибрид се задвижват от 1.6 plug-in бензинов двигател, 4 цилиндров, GDi + синхронизиран електродвигател, работещ на променлив ток 44.5 kW/ 141 к.с. Оборудването включва Smart Cruise Control, борд компютър, камера за движение на заден ход, AEB (Assistant Emergency Braking System) със City/Urban/Pedestrian режим, LKAS система за следене на пътното платно, ABS + ESC + HAC и др.

Емисиите въглероден диоксид на Niro Plug-in Hybrid са едва 31,3 г/км (комбиниран цикъл по WLTP). Моделът може да изминава само на ток в градски условия до 65 км, а при комбиниран цикъл по WLTP – 49 км.

От началото на продажбите през 2016г. над 270 000 броя Niro са реализирани на световните пазари, като в Европа продажбите надхвърлят 100 000. КИА Niro е петият най-продаван модел на марката в Европа за 2018г. с ръст на продажбите от 33% и реализирани 45 255 автомобила на пазара – включително 34 642 хибрида и 9 951 plug-in хибрида. Niro е единственият сред хибридните автомобили в Европа, който се предлага с безпрецедентната за сектора гаранция – 7 години/150 000 км. В края на 2018г. гамата на Niro се разшири с въвеждането на 100% електромобил e-Niro.

*Източник: www.kia.bg

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: