ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

10 странни закона, които е добре да се знаят пътувайки из Европа

like0 unlike0
Auto-Press 19 Sep 2018 Новини
43
0
10 странни закона, които е добре да се знаят пътувайки из Европа

Пътувайки зад граница е добре да се знае, че всяка страна си има своите национални особености. Те се проявяват и на пътя, независимо, че общо взето правилниците за движение са приблизително еднакви поне на Стария Континент. Не е зле да знаем за тях за да не се наложи да плащаме здраво. Ето и някои от странностите в отделните страни:

1. Германия

Във Федералната република можете да карате зад волана дори и в адамов костюм, защото колата е ваша частна територия, както и къщата ви. Проблемът възниква ако излезете в този вид от колата – глобата може да достигне до 1000 евро!

2. Италия

На ботуша се грижат сериозно за домашните любимци. Декоративните пък и по-големите четириноги не могат свободно да се разполагат върху колената на мама или децата. Или пък да лежат на задната седалка. В Италия се изисква и те да са вързани с колани. Ако се превозват в клетка или къщичка, то и тя трябва да хваната здраво с коланите.

3. Швейцария

В страната на кантоните внимателно следят за тишината по време на нощната почивка на гражданите /тебе думам Фандъкова/. От 22:00 до 7:00 е забранено дори да се тряскат вратите или капаците на колата.Забранено е дори форсирането на двигателя на място, дрифтирането, силната музика от колата. Глобата идва незабавно, а размерът й се определя според ситуацията.

4. Австрия

Тук на полицаите е разрешено да определят скороста на движение на око. Те са тренирани да хващат превишенията на допустимата скорост по този начин до +30 км/ч. Затова в Австрия трябва да се пазите не само от радарните клопки на камерите, но и да се отпуска газта навсякъде, където има ограничения на скороста.

5. Русия

Тук могат да се заядат ако колата е мръсна. Това определя пътният полицай и въпреки че не е предвидена по закон глоба, тя може да бъде наложена по близък параграф като замърсен регистрационен номер - 500 рубли; използване на материали, затрудняващи идентификацията на номера - 5000, и на финала за замърсяване на пътното покритие - от 5 до 10 000 рубли.

6. Англия

На мъгливия остров водачът може да се облекчи по малката нужда, но ако спазва определени правила – да е върху задната гума на колата, като дясната ръка трябва да е опряна на колата през цялото време на процедурата. В противен случай следва глоба.

7. Швеция

В северното кралство не може да се оставя колата повече от пет дни на едно място, независимо от типа паркинг. На шестия ден рискувате да не намерите колата и да я търсите на наказателен пракинг. Ако колата е оставена на пътя или площад автомобилът се прибира с ден по-рано - на петия.

8. Словения

Местните полицаи държат на бързото плащане на глобите – още през същия ден. Ако се забавите ви прибират документите, ако пък продължите да се мотаете може да влезете и в затвора. В Словения на жълто се спира задължително, а не се изнася на скорост.

9. Хърватска

Тук е забранено превозването на горива в туби, дори и ако отивате в място, където наблизо няма бензиностанция.Глобата е много сериозна.

10. Дания

Тук е може би най-странното правило – водачът не е длъжен да пропуска пешеходците дори и на зебра, защото колите са с приоритет. Пешеходците трябва да чакат без да навлизат в пешеходния преход, докато не може да се пресече безопасно улицата. Ако вежливоспрете да ги изчаката, това моге да ви струва много, защото ако ви ударят отзад ще трябва вие да платите щетите.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: