ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Авто ревю на VW Phaeton 2002

like0 unlike0
5537
1
VW Phaeton
Автор: Boris Prodanov
Дата: 18 Sep 2013
Марка: VW
Модел: Phaeton
Година: 2007 г.
Пробег 111000 км.
Рейтинг
7.3
Рейтинг на ревюто Рейтинг на ревюто
Виж оценка
7.3101
Дизайн
Сигурност на пътя
Усещане за простор
Интериор
Екстри
Комфорт при шофиране
Разход на гориво
Цена/Качество
Плюсове:Минуси:
Няма посочени Няма посочени

VW Phaeton е твърде малко познат. Прилича на голям пасат, но предлага лукс и добро качество на изработката. Уви, тази полу-лимузина е добра, но така и остана непопулярна на пазара. Не само у нас, но и на Стария континент. Сигурно, защото VW за мнозина съвсем не навява асоциации за този клас и  Phaeton беше сполетян от несправедлив пазарен неуспех. Но пък цените на колата втора ръка са направо фантастични.

Новият (е, от 2007 г.) 3 литров дизел с 240 к.с. има разумен разход при извънградско каране – около 6,5 литра „на стотях”, но при градско каране колата си е доста „лакома” – 10 – 12 литра на 100 км пробег. Въпреки това качествата на колата се усещат при дълго шофиране.

За критиците ще изтънем факта, че именно технологии от Bentley и Audiса в основата на VW Phaeton. Няма нужда да продължаваме, нали?

Относно дизайна възниква почти Хамлетовска дилема. Мнозина не харесват дизайна на лимузината и недотам подходящият й апетит. Външният й вид също води до разногласия, защото VW Phaeton не прилича много-много типичните луксозни коли. Но пък си хваща окото. Автомобилът е специфичен, не е измислен за притежаване от всеки и затова е добре да се мисли ако ще го купува.

Авто ревю на BMW 5 1995 Авто ревю на Honda Jazz 2011

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

1
желю 01 Jul, 09:31ч.
гати
Напиши коментар..
Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: