ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Авто ревю на Toyota Yaris (P2) 2005

like4 unlike0
12130
3

Toyota Yaris

Авто ревю на Toyota Yaris
/add_images/reviews/092012/s_P9200224_16.jpg
  1. Toyota Yaris
  2. Toyota Yaris
  3. Toyota Yaris
  4. Toyota Yaris
  5. Toyota Yaris
  6. Toyota Yaris
  7. Toyota Yaris
Автор: Tsvety
Дата: 21 Sep 2012
Марка: Toyota
Модел: Yaris
Година: 2007 г.
Пробег 35000 км.
Рейтинг
7.1
Рейтинг на ревюто Рейтинг на ревюто
Виж оценка
7.1101
Дизайн
Сигурност на пътя
Усещане за простор
Интериор
Екстри
Комфорт при шофиране
Разход на гориво
Цена/Качество
Плюсове:Минуси:
Няма посочени Няма посочени

През 2007 г. реших да си купя нов автомобил и вниманието ми беше привлечено изцяло от Toyota, колебанието ми беше само Auris или Yaris. Тогава избрах Yaris1.4 D-4D 90 к.с. и сега 5 години по късно не съжалявам изобщо. Това е една изключително здрава и надеждна кола, която бих препоръчала на всеки. Не че не съм имала проблеми, но смятам че те са незначителни пред удоволствието да я карам. Искам да уточня, че колата се използва основно в населено място (гр.Варна) и рядко извънградско.

Ще започна първо с техническите проблеми, които съм имала за този период от 5 години: На втората година се появи доста дразнещо скрибуцане от педала на съединителя, което беше отстранено гаранционно - мисля че беше някакво уплътнение. На четвъртата година една сутрин ми светна жълта светлина на таблото, оказа се корозия на датчика на ABS - а. За съжаление гаранцията беше изтекла и се наложи да си платя ремонта в официалния сервиз на Toyota във Варна - излезе около 400 лева. Това са единствените проблеми които съм имала, а в останалите случаи съм посещавала сервиза само за смяна на масло и консумативи.

Сега да кажа няколко думи за външния и вид. Според мен с тези заоблени форми и „ококорени” фарове е доста сладка. Размерите и са идеални за градско шофиране, паркирам лесно почти навсякъде.

В купето обаче определено има нещо което не ми харесва, това е пластмасата, от която е направено таблото. Тя е изключително твърда, изглежда евтино и особено зимата при ниски температури скърца и пука. Като вътрешни размери е супер, има достатъчно място за шофьора и за пътника на предната седалка. Отзад мястото е малко по-ограничено, но за кола от този клас е достатъчно, без проблем могат да седнат двама възрастни, а при необходимост даже и трима. Но това се отнася само за пътниците докато багажа който може да се събере в багажника е наистина малко. Според производителя събира 275 литра, но моето субективно усещане е че мястото е достатъчно само за дамската ми чанта. Нещата се променят в известна степен ако се свалят задните седалки /което става изключително лесно с един бутон/, тогава наистина можеш да събереш малко повече багаж, но можеш да возиш само един пътник.

Когато седнеш за първи път в колата те изненадва централно разположеното табло, с което се свиква изключително бързо.

Като недостатък мога да посоча, че широките предни колонки ограничават доста видимостта особено при ляв завой ми се скрива част от пътя.

Както споменах по-рано автомобила се използва през повече време в града и все повече се убеждавам, че това е идеалната градска кола. Изключително маневрена, прави обратен завой на невъзможни места, паркира навсякъде - какво друго да искаш. Когато се наложи да изляза извън града с нея също се чувствам сигурна, стабилна е, а и ускорява достатъчно добре. Въпреки че е дизел никога не съм имала проблем със заапалването дори и при -20 градуса, все още съм и с оригиналния акомулатор. Като разход на гориво особенно при извън градско шофиране е изключително икономична при скорост 90 – 100 км. в час гори 4 литра, колкото са и заводските данни. При градско шофиране е доста по-лакома гори между 6л. и 7л. което е доста над заводските данни, но явно малките разстояния, светофарите и климатика си оказват своето влияние.

При това ниво на оборудване екстрите не са кой знае колко – климатик, радио със CD, борд компютър, но смятам че това е напълно достатъчно за кола използвана предимно в градски условия.

Въпреки няколкото недостатъка и малките проблеми имам изключително положително мнение за моя автомобил и бих го препоръчала на всеки. Изключително здрав и оптимален за използване. 

Авто ревю на Chevrolet HHR 2005 Авто ревю на Skoda Octavia 2004

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

1
Тези снимки не са ли от някъде до офиса на "Делта Консулт" :P
09 Oct, 17:51ч.
Точно от там са :))
Напиши коментар..
Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: