ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Авто ревю на Opel Astra - 2010

like3 unlike0
7241
0

Opel Astra

Авто ревю на Opel Astra
/add_images/reviews/092012/s_P8110067_500.jpg
 1. Opel Astra
 2. Opel Astra
 3. Opel Astra
 4. Opel Astra
 5. Opel Astra
 6. Opel Astra
 7. Opel Astra
 8. Opel Astra
Автор: Svetlio
Дата: 19 Sep 2012
Марка: Opel
Модел: Astra
Година: 2011 г.
Пробег 12700 км.
Рейтинг
9.3
Рейтинг на ревюто Рейтинг на ревюто
Виж оценка
9.3101
Дизайн
Сигурност на пътя
Усещане за простор
Интериор
Екстри
Комфорт при шофиране
Разход на гориво
Цена/Качество
Плюсове:Минуси:
 • нисък разход на гориво
 • комфорт при шофиране
 • филтър за твърди частици

Opel Astra 1.3 CDTI Ecoflex

Ниво на оборудване: Enjoy

Гориво: дизел

Когато през 2011 г. реших да си купя нова кола, имах известни размисли, не бях мислил предварително за цена, но и не исках да е прекалено скъпа. Исках да изглежда добре, да е здрава и да ми доставя удоволствие. Така избрах тази Astra, времето ще покаже дали това е наистина правилния избор, всъщност това, което ме притеснява е гаранционния срок – 2 години. Като изключим това съм изключително доволен от покупката, не съм имал абслоютно никакви проблеми с автомобила. Наскоро смених консумативите и това е единственото ми посещение в сервиза за сега. Наистина не съм изминал кой знае колко километра но се надявам да нямам пробеми и в бъдеще. Като недостатък мога да посоча само наличието на филтър за твърди частици, който създава големи главоболия особенно когато се зареди некачествено гориво.

Външния и вид е нов и модерен, размерите и са по големи от предходната генерация, което не знам до колко е предимство при градски условия но извън града осигурява допълнителен комфорт. Не съм си слагал допълнителни екстри като: Шаси FlexRideи адаптивни предни светлини (AFL) и не мога нищо да кажа за тях, но и без тях нямам никакви проблеми. Имам обаче автоматични светлини, които особенно с последните изменения на закона са невероятно улеснение. Запалвам колата и сами ми светват дневните светлини, стане тъмно и ми се включват късите, изгасям колата и светлините изгасват и изобщо не мисля за тях. Като част от стандартното оборудване колата е оборудвана и ESP(електронна стабилизираща програма), която внася сигурност и спокойствие в управлението.

Пространството за шофьора и пътниците си е напълно достатъчно, без всякакви проблеми в нея се настаняват 5 възрастни човека и се возят удобно /последно 5 човека се возихме 1000 км. и никой не се оплака, че му е тясно/. Багажника е среден по размер според производителя побира 370 литра, но на мен ми е напълно достатъчен. 

Относно разхода на гориво, очаквах че ще има различие между данните на проиводителя и в действителност така се и получи. Според моите наблюдения има няколко фактора, които му влияят като например качеството на горивото. Изключително често ми се случва да заредя едно и също количество гориво и да измина различни километрим, независимо че шофирам по един и същи начин, но в цифри това е между 5.8 и 6.2 л /100 км градско шофиране при данни от производите 5.1 л./100 км.. Другото, от което зависи разхода при извън градско шофиране е скоростта с която се движа при скорост до 100 км./ч. разхода ми е 4.3 л./100 км. При скорост над 130 км./ч. разхода на гориво скача до 5 л/100 км. и тук много ясно си проличава липсата на 6 скорост. За сравнение разхода посочен от производителя е 3.7 л./100км. Но въпреки това си е достатъчно икономична.

Имах притеснение и от малкия двигател 1.3 и голямата маса на автомобила около 1500 кг., които като съвкупност са малко несъвместими. Това ми притеснение се оказа безпочвено, наистина при потегляне е малко мудна, но след като набере обороти има отлична динамика и е отлична както за градско така и за извън градско шофиране.

Като равносметка след една година шофиране мога да кажа, че за мен положителните страни са много по вече от отрицателните.

Авто ревю на Toyota RAV4 2009 Авто ревю на Mercedes C class 2011

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: