ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Volkswagen лансира Arteon в Германия на цена от 40 000 евро

like0 unlike0
Auto-Press 16 Jun 2017 Новини
59
0
Volkswagen лансира Arteon в Германия на цена от 40 000 евро

Европейското подразделение на Volkswagen обяви, че изцяло новия модел Arteon вече е наличен в дилърските центрове на марката в Германия. Първоначално автомобилът ще се предлага с избор между три двигателни версии, а базовата му цена е определена на 39 657 евро.

От Volkswagen коментират, че ще Arteon предлага авангарден дизайн и многоприложимост, както и изключително просторен интериор с предостатъчно място за телата на водача и неговите спътници на задните седалки. В същото време и в зависимост от конфигурацията на седалките, петвратият и петместен модел ще предложи товарна вместимост варираща от 563 до 1557 литра.

Базовата версия на Arteon е оборудвана с двулитров TDI задвижващ агрегат, който обещава максимална мощност от 150 конски сили. Второто предложение в портфолиото е отново TDI дизелово, но с 240 конски сили, а за момента ролята на топ-предложение ще изпълнява бензиновата TSI модификация с 280 конски сили. Цените на последните две изпълнения на модела са определени на съответно 51 600 и 49 325 евро за Германия.

Arteon стъпва на пазара с най-сериозното оборудване за подпомагане на управлението, което някога е било налично за модел на компанията. Една от тях е Emergency Assist 2.0, основната задача на която е да сведе до минимум възможността от сериозен пътен инцидент в случай на извънредна ситуация или сериозно разконцентриране/припадане от страна на водача. На база на работата на шофьора с волана и педалите, втората еволюция на системата е в състояние да регистрира недееспособност от страна на шофьора и стартира процедура по неговото повторно ангажиране с пътната ситуация.

Ако след подаването на звуков и светлинен сигнал, водачът не поеме контрол върху превозното средство, системата Emergency Assist 2.0 стартира процедура по безопасното преустановяване на движението чрез автоматизирано изнасяне на автомобила в аварийната лента. Това се постига чрез комбинирането на работите на адаптивния круз-контрол, системата за смяна на лентите, паркинг асистента и системата за предупреждение за превозно средство в мъртвата точка на погледа на водача.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: