ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Опасно забавният Quad! - видео

like0 unlike0
Auto-Press 23 Sep 2020 Новини
4589
0
Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е безобидно малко превозно средство. Но експертите предупреждават - рискът от инциденти при карането му е значителен! Защото при квадроциклите управлението на тези превозни средства изисква много свикване, съобщават от застрахователната компания HUK-Coburg.

За съжаление рискът от инциденти, на които са изложени куададжиите е доста голям. Ето защо карането им всъщност не е подходящо за малко забавление по време на почивка, например, въпреки че често се предлагат и предлагат на пазара като забавни превозни средства.

На практика динамиката на шофиране на малките и леки четириколки бързо поражда радост. Неопитните пилоти доста бързо се предават, когато трябва да се справят с упоритата борба в боравенето с четирите колелета. Тъй като тук карането не е сравнимо с това на кола или на мотоциклет.

За това са отговорни особеностите, свързани с дизайна на машината – тя няма диференциал, който да компенсира разликите в скоростта между вътрешните и външните колела при завиване. Без него всички колела се въртят със същата скорост и в най-лошия случай дърпат превозното средство направо, вместо през завоя. Затова се налага ездачът да усвои специална техника на завиване, която е много различна от тази при мотоцикета например.

Според проучванията за произшествия на съюза на застрахователите (UDV), причините за произшествията с куади рискът от инциденти на изминат километър се оказва до два пъти по-висок отколкото за кола.

С оглед на високия риск от нараняване, свързан с този висок риск от злополука, куадажиите като мотоциклетистите не трябва да карат навън без подходящо защитно облекло. Това означава, че каската е толкова задължителна, колкото трябва да бъдат здравите ботуши и тежките ръкавици. В края на краищата нито едно от двете превозни средства няма смачкащата се зона на автомобилното купе, която поема голяма част от енергията на удара.

Търговията с автомобили накъде? НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

Alfa Romeo Stelvio Sprint – с типичен италиански дизайн и спортен дух

Alfa Romeo Stelvio Sprint – с типичен италиански дизайн и спортен дух

Специално за auto-press.net от Юта Бернхард, Global Press, Гросгерау, Германия С Alfa Romeo Stelvio италианците предложиха...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: