ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

В памет на Стивън Хокинг – геният и автомобилите - видео

like0 unlike0
Auto-Press 15 Mar 2018 Новини
60
0
В памет на Стивън Хокинг – геният и автомобилите - видео

Hа 76-годишна възраст почина гениалният физик-теоретик Стивън Хокинг. В негова памет споделяме някои любопитни факти около опита му с автомобилите. Зарид физическата си немощ Стивън не е могъл самостоятелно да кара автомобил, но не е минавал без неговата помощ. Първият автомобил на Хокинг - Aston Martin DB 2/4 Mark II купе 1956 беше продаден на търг през 2012-а година при първоначална цена от $266 000 за $318 000. Самият модел е сред най-редките – от него са направени едва 16 броя.

Преди две години Jaguar покани физика за участие в реклама на новия си всъдеход F-PACE. Видеото бе заснето в духа на филмите за Джеймс Бонд, и Хокинг играе в него ролята на главния злодей. От клипчето светът разбра, че Стивън е криел в себе си актьорски заложби, като се оказва, че сред мечтите му е била именно ролята на типичен гениален британски злодей и Jaguar успя да му предостави приживе подобна възможност.

Заради болеста си Как Стивън Хокинг не е имал възможност да показва гнева си по традиционен начин. Веднъж, пристигайки в института си, намира на специално отделеното му място за паркиране спрял чужд автомобил. Вбесен от наглоста той атакува колата директно с моторизираната си инвалидна количка, нанася на чуждия автомобил доста повреждения и това принуждава натрапника да се махне.

В последните си години, следейки развитието на автомобилната техника, неведнъж призовава хората да помислят сериозно преди да предоставят автономност на колите си. Според Хокинг изкуственият интелект - ИИ, може да създаде сериозна опасност за човечеството.

Допускайки компютъра до управлението на автомобила, хората в един момент биха могли да се сблъскат с желанието на ИИ да възстане срещу хазяина си и да разруши цивилизацията. Това е причината Хокинг да призове да не се отдава управлението на компютрите, а да се контролират много твърдо, защото в обратния случай ИИ може не само да предизвика световна икономическа криза, но и напълно да замени хората със себе си.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: