ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Спортните електрически модели на Skoda ще носят обозначението eRS

like0 unlike0
Auto-Press 12 Jul 2018 Новини
74
0
Спортните електрически модели на Skoda ще носят обозначението eRS

Както по-спортните варианти на обикновените чешки автомобили се обозначават с добавката RS/vRS, така и електрическите им “роднини” ще имат специален индекс – eRS. Разликата, обаче, ще е в това, че не става дума за по-висока мощност или по-голям капацитет на акумулатора, а по-скоро за по-различното чувство зад волана на такъв вариант, по-спортното управление, външен вид и седалки.

Първата eRS-машина ще е серийната версия на концепта Vision E. Към 2025-а година Skoda ще подготви пет електрокара, сред които и хечбек. Електрокросовърът, развит върху платформата MEB, ще има тягов акумуатор, разположен под пода и два електромотора – по един за ос. Общата мощност ще възлиза на 306 к.с..

Окончателният вариант на електромобила почти няма да се различава от шоукара. Машината е дълга 4688 мм, междуосието й е 2851 мм. Името на модела по вече наложената практика ще започва с K и ще завършва с Q (Kodiaq, Karoq, Kamiq).

Пробегът с едно зареждане ще надхвърля 500 км, а цената на електросувът ще съответства на тази при скъпите изпълнения на Kodiaq. Продажбите трябва да тръгнат в края на 2020-а година, но дилърите на марката ще могат да “потренират” в продажбите на EV-версията на хечбека Citigo в 2019-а.

ЗВЕЗДАТА НА LA MAISON CITROËN НА АВТОМОБИЛЕН САЛОН ПАРИЖ 2018 Е НОВИЯТ SUV C5 AIRCROSS! НОВОТО ЛИЦЕ НА МАРКАТА СЛАГА НАЧАЛОТО И НА PLUG-IN HYBRID ОФАНЗИВАТА НА CITROËN

Подобни

Още един китайски “убиец” на Tesla - GAC NE Aion S

Още един китайски “убиец” на Tesla - GAC NE Aion S

Компанията GAC New Energy Automobile Co., Ltd (GAC NE) беше основана през лятото на 2017-а година като подразделение на GAC Group,...

SUBARU анонсира CROSSTREK HYBRID (Видео)

SUBARU анонсира CROSSTREK HYBRID (Видео)

Американското подразделение на SUBARU разпространи подробности за първото plug-in хибридно пазарно предложение на...

Hyundai пречисти над 900 килограма въздух с автомобил

Hyundai пречисти над 900 килограма въздух с автомобил

Hyundai Motor обяви, че по време на инициативата си Clean Driving™ Month, провела се в Лондон, с представител на...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: