ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Специално LaFerrari Aperta се продаде за рекордните 8.3 милиона евро (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 14 Sep 2017 Новини
18
0
Специално LaFerrari Aperta се продаде за рекордните 8.3 милиона евро (Видео)

Ferrari обяви, че по време на специално организираният по случай 70 години на марката на пистата Фиорано търг в края на миналата седмица, уникален представител на LaFerrari Aperta е достигнал рекордната цена от 8.3 милиона евро.

От Ferrari обявиха, че средствата, събрани от суперспортната кола, ще бъдат дарени на международната организация Save the Children, работеща за подобряването на живота на децата в повече от 120 държави в целия свят. В този случай, парите ще бъдат използвани за подобряването на условията на учебния процес в Азия и Африка.

Предишното най-добро постижение за представител на LaFerrari Aperta беше регистриран през декември миналата година, като достигнатата тогава цена беше 7 милиона долара. Тогава средствата бяха предназначени за подпомагане на нуждаещите след разрушителното земетресение в Централна Италия.

Закупеният през миналата седмица представител на LaFerrari Aperta е уникален не само поради специалните си дизайн елементи, но и поради факта, че той е допълнителна бройка към първоначално предвидената лимитирана серия от само 209 за модела.

По време на юбилейното събитие на Ferrari на Фиорано са били продадени още няколко изключително интересни коли, в това число California 250 GT SWB за 7.9 милиона евро, 250 GT Cabriolet Series I от 1958 година за 4.7 милиона евро и 365 GTB/4 за 1.8 милиона евро.

Hyundai Motor с пилотна програма за споделяне на електромобили в Европа Ferrari подготвя екстремна версия на FXX K (Видео)

Подобни

Бензиностанции Газпром стартира  инициатива с фокус безопасността на децата на пътя

Бензиностанции Газпром стартира инициатива с фокус безопасността на децата на пътя

Първият ученбен ден 15- ти септември, бе избран от бензиностанции Газпром за стартиране инцииативата „Дете на пътя - повече от...

Peugeot и Opel с интересни предложения за Автосалона в София

Peugeot и Opel с интересни предложения за Автосалона в София

Автомобилното изложение София 2017 в Интер Експо Център през октомври ще е едно от първите събития, където две от най-популярните...

Евровицепрезидент на Mazda подтвърди дебют на роторен прототип в Токио

Евровицепрезидент на Mazda подтвърди дебют на роторен прототип в Токио

Следващия месец на автосалона в Токио Mazda ще представи нов концепт-кар, който ще е модернизиран вариант на роторния прототип RX...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: