ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Проблем в автопилота на Tesla - видео

like0 unlike0
Auto-Press 18 Jun 2018 Новини
216
0
Проблем в автопилота на Tesla - видео

Специалистите на британския изследователски център Thatcham Research решили да разберат каква е причината за многобройните пътни инциденти в които участват електрокарите Tesla, когато са с включена функция автопилот. Експертите са успели да моделират аварийна ситуация в която да тестват реакциите на автопилота на Tesla.

За да проверят безопасността на автономния режи подопитен образец на електромобила Tesla Model S е откаран в тестовия полигон на на изследователския център. Първата част от тестовете преминала без проблеми – електрокарът навреме спирал пред макет на спрял на пътя автомобил.

След това усложнили теста подготвяйки ситуация при която друг вървящ пред тестовия автомобил рязко сменя посоката на движение избягвайки удар с възникнало препятствие – в случая отново макет на аварийно спрял на пътя автомобил. Автопилотът на електрокара не успява да реагира на рязката промяна в обстановката, след което Model S разпарчетосва яко макета.

По резултатите от теста експертите настояват автопроизводителите, които монтират в колите си системи за роботизирано управление да не използват термина “автономен режим” - Autopilot, ProPilot и други подобни, за да не заблуждават клиентите да смятат че са им продали автомобил с пълноценен автопилот. Другият съвет е, независимо от включен подобен режим на управление, водачът постоянно да наблюдава пътя и да държи близо до волана ръцете си, готов веднага да поеме контрола върху колата.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: