ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

През 1992 г. на днешния ден е произведен 6-милионния Volkswagen Passat

like0 unlike0
17 Dec 2013 Новини
275
0
През 1992 г. на днешния ден е произведен 6-милионния Volkswagen Passat
1791 – в Ню Йорк много преди първия автомобил се появява улица с еднопосочно движение. Въвеждането на еднопосочно движение се налага заради постоянните задръствания предизвиквани от конските впрягове и по-точно от техните водачи, които не отсъпвали път един на друг.
1967 – Конгреса на САЩ приема „Акта за чист въздух” (Clean Air Act) – първия в историята на Щатите закон който ожесточава контрола над изхвърляните в атмосферата отработени газове от автомобилите.
1979 – в окръг Бонвил, щата Айдахо, на дъното на пресъхналото езеро Роджърс, автомобилни пилот и каскадьор Стен Барет за първи път в света преодолява звуковата бариера с автомобил с ракетен двигател Budweiser и постига скорост от 1190,344 км/ч. Но за да бъде признат рекорда е трябвало да измине два пъти дистанцията и неговото достижение остава неофициално тъй като той прави само един опит в едната посока. Официално рекорда принадлежи на майор Енди Грийн от британските ВВС постигнат през 1997 г.
1992 – от конвейра слиза 6-милионния Volkswagen Passat. Модела се произвежда от 1973 г. В началото 2013 г. по целия свят са продадени малко повече от 20 милиона броя от VW Passat и неговите модифкации.
1996 – в завода на концерна Daimler в град Зингелфинген е произведен 15-милионния лек автомобил с марката Mercedes-Benz.
2007 – в Япония полицията задържа стогодишен японец, който управлявал автомобил без правоспособност и едва не блъска седемгодишно дете. След произшествието престарелия нарушител като причина да седне зад волана изтъква че „шофирането го спасява от старостта, тъй като постоянно го кара да се съсредоточава”.
Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: