ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

През 1948 г. на днешната дата във Формула 1 дебютира знаменития Хуан Мануел Фанхио

like0 unlike0
18 Jul 2013 Новини
394
0
През 1948 г. на днешната дата във Формула 1 дебютира знаменития Хуан Мануел Фанхио

1905 - американските изобретатели Чарлз Найт и Лаймън Килбърн получават патент за двигател с шибърен газарапределителен механизъм, в който всмукателния и изпустелния процес се извършва от шибъри (втулки) вместо с клапани. Този вид двигатели били популярни до 30-те години на миналия век.

1930 - Рудолф Карачиола печели Гранд При на Ирландия (с дистанция от 300 мили) и завоюва "Айриш Таймс Трофи" със своя Mercedes SSK със средна скорост от 139 км/ч.

1942 - за целите на тиловото обслужване на Червената армия започва контролна експлоатация на 74 американски машини получени от Съветския Съюз по програмата "Заем-наем" - Lend-Lease. Тази програма се явява като помощ от страна на САЩ и Канада към съюзническите армии по време на Втората световна война.

1948 - дебюта на аржентинския пилот Хуан Мануел Фанхио във Формула 1 е на Grand Prix de l'ACF - Франция. Той заема едва деветнадесета позиция, но това не го отказва от борба за шампионската титла, което показват и бъдещите му успехи.

1960 - на днешния ден се състои премиерата на новия ЗАЗ-965 "Запорожец" пред тогавашния соц-лидер на СССР Никита Хрущов. След кратък тест-драйв на територията на Кремъл, Хрущов пожелава "обезателно" цената на новото возило да бъде достъпна за обикновените трудещи се, и така малкия "гърбушко" да стане популярен за всички.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: