ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

През 1940 г. Енцо Ферари представя първия изцяло конструиран от него автомобил

like0 unlike1
28 Apr 2013 Новини
199
0
През 1940 г. Енцо Ферари представя първия изцяло конструиран от него автомобил

1876 - в Сант Антимо близо до Неапол се ражда Никола Ромео (1876 - 1938). Бъдещ автомобилен конструктор и индустриалец и един от основателите на Alfa Romeo.

1887 - в Булонския лес се състояла автомобилна гонка на парамобили организирана от господин Фосе, главен редактор на местния вестник Le Vеlocipеde. Реално стартира само един участник - мосьо Жорж Бутон със своя автомобил марка De Dion Bouton et Trepardoux. Според някой историци това е първия опит за организиране на автомобилно състезание за скорост.

1916 - в малкото селце Реназо ди Ченто (Renazzo di Cento) в северна Италия се ражда Феручио Ламборгини - основател на едноименната фирма за производство на спортните суперколи.

1923 - "бащата на DKW" Йорген Скафт Расмусен заедно с инженрите Блау и Фигура основават Metall-Werke Frankenberg GmbH, и започват производството на детайли за мотоциклетите DKW а по-късно и три и четири-колесни автомобили с мотоциклетни двигатели.

1939 - американския инженр и предприемач Пауъл Кросли стартира производството на най-малката американска кола с двуцилиндров двигател кръстена на него. Автомобилите Crosley били по-малки и леки дори от довоенния VW Beetle. До 1948 г. са произведени 28 хил. броя Crosley.

1940 - по улиците на италианския град Бреша за първи път се появява Auto Avio Costruzioni 815 - първият автомобил в историята конструиран изцяло от Енцо Ферари в Модена. По това време конструктора все още е обвързан с договор към Alfa Romeo и не можел да кръсти автомобила на свое име.

1998 - от конвейрите на Волжския автомобилен завод слиза първата "Лада" с дизелов двигател, модел ВАЗ-21045.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: