ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Полицейска Skoda Octavia сканира заподозрените коли!

like0 unlike0
Auto-Press 19 Jan 2017 Новини
21
0

Полицейска Skoda Octavia сканира заподозрените коли!

Полицейска Skoda Octavia сканира заподозрените коли!
/add_images/news/012017/s_1484816403_843.jpg
  1. Полицейска Skoda Octavia сканира заподозрените коли!

Новата машина на белгийската полиция – особено подготвена Skoda Octavia RS с цена от 85 000 евро, може да сканира номерата на заподозрените автомобили с помощта на напредничава система за разпознаване.

Колата вече носи служба в белгийския град Аалтер, а на външен вид прилича малко на “умния” автомобил KITT от популярния сериал “Среднощен рицар”. Това се дължи на изпъкналата част над предния капак, в която е скрита новата технология за сканиране на регистрационни номера ANPR.

ANPR е свързана постоянно с базата данни на полицията и много бързо може да прецени дали колата е открадната и се издирва. Също така може да се провери дали транспортното средство не е участвало в престъпление и дали е преминало на годишен технически преглед.

Макар че ANPR тежи 35 кг, добавката му не е повлияла на динамичните характеристики на Skoda Octavia RS. 2,0-литровият, 220 к.с. турбомотор и 6-степенната роботизирана трансмисия със сдвоен съединител DSG позволяват да не се променят показателите – ускорението до 100 км/ч е за 6,8 сек, а максималната скорост 250 км/ч.

Новата система не е евтина – цената на полицейското изпълнение на Skoda Octavia RS с ANPR е пораснала до 85 000 евро. Но в белгийската полиция смятат, че тя бързо ще се възвърне благодарение на повечето наложени глоби.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: