ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Патентна заявка на Tesla подсказва, че Мъск не се е отказал от система за бърза замяна на акумулаторите

like0 unlike0
Auto-Press 20 Sep 2017 Новини
90
0
Патентна заявка на Tesla подсказва, че Мъск не се е отказал от система за бърза замяна на акумулаторите

Преди три години от Tesla излязоха с идея за бърза замяна на изтощения акумулатор с нов за броени минути, вместо зареждане за няколко часа. След по-малко от година компанията като че ли се отказа от тази своя идея. Независимо от това, автопроизводителят явно продължава да мисли за евентуалното й приложение, за което свидетелства новоподадената от него патентна заявка.

Tesla е заявила през май тази година патент за специално мобилно устройство за бърза, 15-минутна замяна на акумулаторите на автомобилите си в американското патентно и марково бюро. В патентна е описана рампа върху която могат да се качват Model S или Model X, след което машината подпомага на техниците в процеса на подмяна на акумулаторите. След това колата продължава пътя си с новата напълно заредена батерия. Самата рампа лесно и бързо може да бъде преместена на друго, удобно за собствениците за зареждане място.

Целта на тази услуга е елиминирането на дългото време за дозареждане на електромобилите и бързото продължаване на пътя на собствениците на Tesla със свежо зареден акумулатор. Tesla прекрати пилотната си програма за автоматично заменяне на акумулаторите през 2015-а.

Проблемът беше в скъпата и вързана към едно място станция за автоматична замяна на акумулаторите. Тогава едва 4-5% от собствениците на в проведения бета-тест харесаха този начин на зареждане, изискващ заплащане от $60-$80 за смяната и налагащ непременно връщане на същото място за да си получат обратно техния акумулатор.

Новият патент предлага по-различно решение – мобилна подмяна на акумулаторите, като има възможност за смяна и на акумулаторите на по-големи търговски електромобили. Може би се има предвид и изцяло електрическият влекач на Tesla, който компанията планира да представи през октомври тази година.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: