ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Opel Crossland X : Стил и функция

like0 unlike0
Auto-Press 16 Jun 2017 Новини
41
0
Opel Crossland X : Стил и функция

От Леонид Селиктар

Изцяло новият Crossland X на Opel, който е част от стратегическия план на марката за пазарното лансиране на 7 нови предложения през 2017-та година, има сериозен потенциал да се превърне в най-важния модел на марката за следващите няколко години.

Причините за това са както самите негови силни качества, така и впечатляващата тендеция от последните 2-3 години за непрекъснато увеличаващо се търсене на така наречените кросовър и SUV автомобили. Според данните на JATO Dynamics, всяка четвърта закупена нова кола през изминалата година в Европа е била представител именно на този набиращ все по-голяма популярност сегмент. Общата реализация в групата за 2016-та е достигнала ниво от 3.9 милиона единици (3.2 млн за 2015-та), при общ резултат за бизнеса от 15.15 милиона нови коли.

Opel Crossland X, който реално е първото предложение на Opel в кросовър сегмента, ще заеме мястото на многофункционалната Meriva, която е представител на класическите MPV автомобили, търсенето на които в Европа се е свило до ниво от малко над 1.4 милиона единици и 9.5% пазарен дял за изминалата година.

Новият автомобил на марката предлага голяма част от доказалите се на пазара и високо оценени от клиентите на Meriva черти, като просторен интериор и изненадващо голямо и функционално товарно отделение, като ги надгражда със значително по-голяма многопрофилност и приложимост, модерни дизайн и технологични решения, и не на последно място, с потенциал за вълнуващо изживяване и извън стандартните пътища.

По време на разработката на Crossland X, който е първия истински съвместен проект на Opel и PSA Peugeot Citroen, от компанията са направили няколко важни и наложителни крачки за диференцирането на модела от вече добре познатият и изключително силен за фирмата модел Mokka X.

С концепция за разработката на автомобила отвътре навън, крайният резултат е пазарно предложение с предно задвижване, чиито практичност и ежедневна приложимост са насочени както към индивидуалистите, така и към младите семейства. В същото време обаче, фамилната насоченост на Crossland X е комбинирана и с някои от силните черти на Mokka X, в това число типичните за SUV модели стилистични решения, високата позиция на седене и други.

С дължината си от 4.21 метра, Crossland X е с 16 сантиметра по-къс от Astra, но в същото време е с 10 сантиметра по-висок. В резултат на това, колата е изненадващо просторна за външните си габарити, а допълнителна модулност се постига благодарение на плъзгащите се задни седалки, които могат да бъдат изтеглени с допълнителни 15 сантиметра назад.

При стандартна конфигурация на интериора, вместимостта на товарното отделение на Crossland X е 410 литра (520 литра при максимално изтеглени назад задни седалки), а при цялостно сгъване на задните седалки, свободният обем за багажи може да достигне 1255 литра. Допълнителен комфорт се гарантира и от редицата допълнителни отделения за малки багажи и вещи, позиционирани на удобни места, както и от възможността за поръчка на предни ергономични AGR сертифицирани седалки.

В оборудването на Crossland X, ще могат да бъдат открити редица високотехнологични системи, в това число прожекционен head-up дисплей, широкоъгълна камера за задно виждане, паркинг асистент, система за автоматично задействане на спирачната система при опасност от удар с превозно средство или пешеходец отпред, система за предупреждение при неволно пресичане на осевата линия, система за разпознаване на пътните знаци, инфоразвлекателна система IntelliLink с Apple CarPlay и Android Auto, и други.

За повишаването на комфорта пък ще спомагат системи като тези за подгряване на волана и седалките, а през лятото на тази година в списъка с оборудването ще бъдат добавени и система за регистриране на умора във водача, както и със система за автоматично задействане на спирачната система с функция за разпознаване на пешеходци.

Добре познатата вече от портфолиото на Opel система OnStar за бързо съдействие в случай на нужда от информация или пътен инцидент също присъства при Crossland X, но тук тя вече идва с добавена функционалност за намиране на парко-място и резервиране на хотелски престой. За намаляване на стреса по време на по-дългите пътувания, особено когато на борда присъстват и деца, от компанията предлагат и модул за 4G интернет свързаност.

Opel Crossland X дебютира на пазара в пет трицилиндрови бензинови и четирицилиндрови дизелови двигателни версии, като максималните мощности варират от 81 до 130 конски сили при топ модификацията 1.2 Turbo, като в зависимост от предпочитанията си, клиентите могат да избират между пет- и шестстепепна механична и отлично балансирана шестстепенна автоматична предавателна кутия с възможност за ръчно превключване на скоростите.

Audi потвърди за втори електромобил. Идва през 2019-та

Подобни

КЛИЕНТИТЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКОТО RENAULT ZOE ПОЛУЧАВАТ 20 ДНИ ГОДИШНО БОНУС АВТОМОБИЛ

КЛИЕНТИТЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКОТО RENAULT ZOE ПОЛУЧАВАТ 20 ДНИ ГОДИШНО БОНУС АВТОМОБИЛ

Източник: www.renault.bg Омникар Ауто, оторизиран дилър за продажба на електрически автомобили Renault, ще предоставя бонус...

FORD инвестира 52 млн долара, за да отговори на повишеното търсене на Transit

FORD инвестира 52 млн долара, за да отговори на повишеното търсене на Transit

Ford обяви, че в резултат на повишеното търсене на семейството Transit, компанията, в лицето на венчър компанията й в Турция с Koç...

Audi слага соларни панели на тавана

Audi слага соларни панели на тавана

Audi обяви, че съвместно с Alta Devices- субсидирана от китайския специалист в областта Hanergy, работи по проект за интегриране на...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: