ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Новият кросовър на Tata Motors ще се казва Harrier

like0 unlike0
Auto-Press 19 Jul 2018 Новини
286
0

Новият кросовър на Tata Motors ще се казва Harrier

Новият кросовър на Tata Motors ще се казва Harrier
/add_images/news/072018/s_1531951204_583.jpg
  1. Новият кросовър на Tata Motors ще се казва Harrier
  2. Новият кросовър на Tata Motors ще се казва Harrier
  3. Новият кросовър на Tata Motors ще се казва Harrier
  4. Новият кросовър на Tata Motors ще се казва Harrier
  5. Новият кросовър на Tata Motors ще се казва Harrier
  6. Новият кросовър на Tata Motors ще се казва Harrier
  7. Новият кросовър на Tata Motors ще се казва Harrier
  8. Новият кросовър на Tata Motors ще се казва Harrier
  9. Новият кросовър на Tata Motors ще се казва Harrier
  10. Новият кросовър на Tata Motors ще се казва Harrier

По време на премиерата през февруари на шоу-кара H5X в Ню-Делхи компанията Tata обяви, че прототипът съответствува на окончателния сериен вариант около 80–85%. Колата е първенец на новата дизайнерска философия на марката Impact 2.0, стартирана с елктрокара Tata Evision показан на автосалона в Женева през пролета.

Концептът Tata H5X ще се превърне в сериен модел на средноразмерен паркетник в началото на следващата година, чието име ще е Harrier. За колата се говори че ще постави нови стандарти в автопромишленоста на Индия и че ще бъде експортирана в редица страни, като модел от пазарния премиум-сегмент. За целта в новия модел се ползва платформа на Land Rover и двигатели на концерна FCA.

С името на колата има известен проблем защото то принадлежи на Toyota. Индийците разбират добре това и обещават, че за износ автомобилът ще има друго име. Подони истории при индийската компания има доста – хечбекът Tata Zica заради едноименния вирус беше преименуван в Tiago, петвратката Tata Bolt съществва успордено с едноименника си от Chevrolet.

Концептът Tata H5X използва новата архитектура OMEGA-Arc, която е модифицираната платформа LR-MS (D8) на паркетника Discovery Sport. В нея се ползват стойки McPherson отпред и мултилинк окачване отзад. Дължината, ширината и височината на машината са съответно 4575×1960×1686 мм, а междуосието е 2740 мм.

Засега не е ясно какъв ще е бензиновият мотор на новия модел, но се знае че в дизеловото предложение ще видим двулитровия турбодизел производстнво на концерна FCA в два варианта на MultiJet II с мощности 140 и 170 к.с. Колата ще се предлага с шестстепенна механична и деветстепенна автоматични кутии на ZF. Налице ще е пълно задвижване и хибридна трансмисия.

В салона собствениците ще се срещнат с “най-съвременните системи за безопасност и с безгранични възможности за свързване със световната мрежа”.

На пазара ще се предлагат варианти с пет и седем места, като цените ще са в рамките на 1,2–1,8 милиона рупии (29 450 –39 260 лева). Производството на новияа модел ще става в завода на компанията в град Пимпри-Чинчвад, а официалната премиера е насрочена за месец ноември тази година.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: