ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

НОВИЯТ CITROEN BERLINGO ПЕЧЕЛИ ТИТЛАТА “МЕЖДУНАРОДЕН ВАН НА ГОДИНАТА 2019”!

like0 unlike0
Auto-Press 19 Sep 2018 Новини
70
0
НОВИЯТ CITROEN BERLINGO ПЕЧЕЛИ ТИТЛАТА “МЕЖДУНАРОДЕН ВАН НА ГОДИНАТА 2019”!

Днес, новият Citroën Berlingo ван беше обявен за носител на наградата „Международен ван на годината 2019“ на салона за товарни автомобили в Хановър! Berlingo от който са продадени над 1.5 млн. броя, печели престижното отличие за втори път (първият е през 1997). Третото поколение на модела е награден за видимите си подобрения в технологиите и комфорта, които не налагат никакъв компромис по отношение на функционалността. Верен на мотото на марката за товарните автомобили Citroen, “Inspired by Pro”, новият Berlingo ван се адаптира към нуждите на всички клиенти и техните бизнеси. Той се отличава по своето уникално купе, което се предлага в два размера (M и XL) и високото ниво на комфорт и сигурност, които са осигурени 20 системи в помощ на управлението и 4 технологии за свързаност. Победителят в тазгодишната селекция, новият Berlingo ван, ще бъде наличен за продажба от последното тримесечие на 2018.

“Ние, екипът на Citroën се гордеем да видим новия Berlingo ван като носител на престижната титла “Международен ван на 2019” още веднъж. Тази награда е доказателство за скока, който 3-тото поколение на Berlingo прави по отношение на оборудването и потвърждава позицията на Citroën на пазара на товарни автомобили. Исторически, предлагането на товарни модели е успешно за марката още от 2CV и type H до днес. Модерен автомобил, подходящ за всякакви нужди, Berlingo изцяло импонира на подписа на марката за товарните модели - “Inspired By Pro”. Като най-продаван модел от товарната гама на Citroën, той ще бъде част от стратегията за растеж на марката в сегмента, който за първата половина на 2018 г в Европа е 10.6%.” – ЛИНДА ДЖАКСЪН, изпълнителен директор Citroën.

• НОВИЯТ CITROEN BERLINGO ВАН НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА “МЕЖДУНАРОДЕН ВАН НА ГОДИНАТА 2019”

По време на откриването на 67 издание на салона за товарни автомобили в Хановър беше обявен победителят в конкурса „Международен ван на годината 2019“, новият Citroen Berlingo ван. Третото поколение на модела е излъчено за победител от 25-членно жури, състоящо се от журналисти, представители на медии, специализирани в товарните автомобили. Моделът е с подобрени обем и практичност, атрактивен, благодарение на модерния си стил, предлага още по-голям комфорт, повече технологии и оборудване, типични за пътническите автомобили. Наградата от IVOTY журито, потвърждава качествата на модела, които са отличителни в сегмента.

В историята на конкурса „Международен ван на годината“ Citroën печели за 5-ти път, а за модела Berlingo това е 2-ра награда. През 1997, при лансирането на първото поколение Berlingo, той е избран на победител. Другите модели от гамата на Citroën, които са печелили са : Citroën Nemo (2009), Citroën Jumpy (2008) и Citroën Jumper (1994).

• НОВИЯТ CITROEN BERLINGO ВАН: КЛЮЧОВ ИГРАЧ НА ПАЗАРА

Моделът ще се предлага в търговската мрежа от края на 2018 г. Цените във Франция ще започват от 17,450 евро без ДДС. С богата история зад гърба си, моделът се е превърнал в ключов фактор на пазара и винаги е бил иновативен. От неговото пускане в продажба през 1996 до сега са продадени над 1.5 млн. автомобила.

Модел, чиито резултати показват, че той не остарява в годините. Неговите продажби нарастват всяка година, което не е често срещано в индустрията. През 2017 Berlingo дори отбелязва рекорд във Франция, надминавайки 27 000 продажби, което е ръст от 4 % в сравнение с 2016.

За първата половина на 2018 са продадени над 40 900 броя Berlingo. Пазарният ръст е 12%, моделът затвърди позициите си и в момента е на второ място по продажби в Европа.

В Европа, пазарът на товарни автомобили за Citroën представлява 1 от 4 регистрации с реализирани общо 110,986 автомобила. Ръстът на марката в продажбата на товарни автомобили е 10.6%, което е два пъти по-голям ръст от този на общия пазар (+4.9). Citroen увеличи пазарния си дял на пазара на товарни автомобили с 0.5 пункта и достигна 9.9%. Също така в Европейската класация на марките, Citroen се нарежда в топ 5.

• НОВИЯТ BERLINGO ВАН: ИСТИНСКИ СКОК В НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ

Изцяло кореспондиращ на визията на новата моделна гама на Citroën, третото поколение на модела прави голям скок по отношение на дизайн, комфорт, технологии и идва със заявка да затвърди своя успех.

В резюме, новият Citroën Berlingo ван е:

• Модел с уникална морфология – голямо предно стъкло, по-висока и скъсена предница и платформа, която осигурява маневреност в ежедневието,

• предна част, която изцяло кореспондира на идентичността на марката и по-големия „брат“ на модела, Jumpy, както и функционална задна част, която може да посрещне разнообразните изисквания на бизнес клиентите,

• модерен интериор, който комбинира практичност и излъчване за здравина. Върху широкото бордно табло са интегрирани множество технологии и места за съхранение, включително Top Box (жабка, разположена в горната част на таблото),

• 8 цвята на купето: Aqua Green, Ice White, Deep Blue, Steel Grey, Platinum Grey, Onyx Black, Ardent Red, Sand.

“Inspired by Pro”, новият Citroën Berlingo ван има множество силни страни и предлага комфорт и адаптирано решение за всяка професия.

• предлага се в два размера: M и XL, които са с дължина съответно 4.40 м и 4.75 м,

• може да отговори на разнообразните изисквания на клиентите с различните нива на оборудване, които предлага.

• Модерен и адаптивен е:

• предлага се кабина Extenso® за настаняване на 3-ма души отпред (двойна седалка отпред, централна седалка със сгъваема облегалка и въртяща се масичка за писане).

• кабина Modular Crew в която могат да бъдат настанени на борда до 5 пасажера (ред 1 и ред 2) както и да бъдат превозвани дълги предмети (седалката на пасажера отпред и втория ред седалки се сгъват),

• други екстри, които се предлагат като опция (отваряем покрив, дървен под, врати с прозорци и т.н.)

• предлага лесен достъп до товарния отсек, плъзгащи се странични врати и товароносимост до 1000 кг за размер Size M (950 кг за Size XL),

• размер, съвместим с европалета (може да превозва до 2 броя).

В крак с времето, новият Berlingo ван предлага изключителен комфорт на управление и оптимално ниво на сигурност, благодарение на:

• настройките на окачването, които са почерпили най-доброто от опита на Citroën,
• нова платформа EMP2 отпред, която осигурява по-добро пътно поведение и повече технологии,

• рядко срещано ниво по отношение на предлаганите технологии за сегмента:

• 20 системи в помощ на управлението като Overload indicator, Surround Rear Vision, Colour heads-up display, Electric parking brake, Adaptive cruise control с функция Stop,

• 4 технологии за свързаност като например навигационната система Citroën Connect Nav и безжично зареждане на смартфон.

• моторната гама предлага мощни и ефективни двигатели: Diesel (BlueHDi 130 S&S BVM6 или EAT8, BlueHDi 75 BVM, BlueHDi 100 S&S BVM)

• възможност за трансформация 4x4 Dangel (за BlueHDi 130 S&S BVM6)

*Източник: www.citroen.bg

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: