ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Новите Battlax Racing R11

like0 unlike0
Auto-Press 15 Nov 2017 Новини
41
0

Новите Battlax Racing R11

Новите Battlax Racing R11
/add_images/news/112017/s_1510729208_957.jpg
  1. Новите Battlax Racing R11

Bridgestone, производител на гуми номер едно, навлиза в нова ера за състезателни гуми с пускането на Battlax Racing R11, предназначени да осигурят на състезателите на supersport и hypersport увереността да подобряват времето си с всяка обиколка.

Със страхотна комбинация от технология на Bridgestone, култивирана на най-високото ниво за състезания с мотоциклети, в комбинация с нов тип съвременен състав на каучука и характеристики на дизайна, R11 осигурява представяне на най-високо ниво в сегмента на състезателните гуми. И всичко това без да се прави компромис със състезателната ДНК на Bridgestonе.

Нико Тай, ръководител на европейския сектор „Мотоциклети“, Bridgestone Европа обобщава: “Състезанието е изцяло свързано с увереност. С новия Battlax Racing R11, Bridgestone осигурява на състезателите допълнително сцепление и чувство за контакт на пистата, особено при влизане под ъгъл, където увереността е толкова важна. Състезаващите се с R11 ще видят как времето им на обиколка се подобрява от самия старт!”

Усетете представянето

За да разработи R11, Bridgestone използва съществуващия Battlax Racing R10 за еталон и си постави за цел подобряване на усещането за контакт с пистата докато гумата е в движение, позволявайки на водача да цели подобряване на времето на обиколките по време на състезание, обиколка след обиколка, в широк работен диапазон.


Сцепление при спиране и ускорение

Пакетът R11 се базира на нов променлив моно-спирален пояс (V-MSB) поставен в предната гума, която създава по-високо налягане в контактното петно и повече сила при завиване. Това дава на водача по-добро сцепление и по-бързо влизане в завои, с повече усещане за контакт и следователно повече увереност.

Конструкцията на задната гума използва допълнителна GP лента (доказана при състезателния слик V02 на Bridgestone) в допълнение към V-MSB, който е настроен за оптимална деформация. Резултатът е задна гума с по-висока мощност на тягата, постоянство в продължителността на живот на гумата и по-голямо сцепление във всички фази.

Що се отнася до дизайна на протектора, инженерите на Bridgestone първо анализираха ъгъла на абразия при ускорение и деформация във фазите на спиране и завиване. Това им позволи да развият иновативно позициониране на каналите за R11, което дава максимална твърдост в завои и максимален контакт в момента на ускоряване, осигурявайки оптимална деформация за за постигане подобрено време на загряване.

По-добро време на обиколка

Пистовите тестове показват значително подобрение в сравнение с предшественика във всички области, особено в основната целева зона на навлизане в завои, за допълнителна увереност. Това се отрази на времето на обиколка, давайки на R11 последователни по-бързи обиколки с подобрение от 1,3% в най-бързата обиколка.

Новият Battlax Racing R11 се препоръчва за всички категории състезания с мотоциклети, включително сериите SSP 300, SSP 600 и SST 1000, както и за всички състезателни събития на производители.

Bridgestone ще представи пълна гама от 2 размера предни и 6 размера задни гуми от януари до март 2018 г. Всички размери на R11 ще бъдат налични в средно твърд (medium) състав на каучука с мека (soft) опция на разположение при определени размери.

Bridgestone бе в Испания между 3 и 7 октомври 2017 г., за да представи Battlax Racing R11, най-новата състезателна гума. Ключови дилъри и медии от цяла Европа се събраха, за да изпробват Battlax Racing R11 на прочутата състезателна писта Монтебланко и да отпразнуват нейното представяне.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: