ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Nissan въвежда технологията ProPILOT в нови модели

like0 unlike0
Auto-Press 16 May 2018 Новини
212
0
Nissan въвежда технологията ProPILOT в нови модели

Nissan обяви, че високотехнологичната система за подпомагане на шофирането и полуавтономно управление ProPILOT, налична в повече от 120 000 автомобила в целия свят, ще бъде въведена в оборудването на нови модели, в това число в Rogue Sport в Съединените Американски Щати и Qashqai в Канада по-късно през тази година.

Първоначално лансирана през 2016 година в Япония в модела Serena, технологията ProPILOT предлага ново ниво на безопасност и комфорт, като е в състояние да задържа превозното средство на пътното платно, да следва трафика, както и автоматично да придвижва колата в засилен трафик с поредица спирания и потегляния.

Системата ProPILOT се задейства с един единствен бутон, след което тя е в състояние да поеме управлението, ускоряването и намаляването на скоростта, което е отлично решение по време на дълги пътувания или характерните за американските и основните европейски високоскоростни пътища километрични задръствания.

От Nissan споделят, че през следващите няколко години, технологията ProPILOT, която е част от по-голямата Nissan Intelligent Mobility комбинирана система за безопасност, ще бъде непрекъснато развивана и подобрявана, като ще предлага все по-високо ниво на автономност. Крайната цел е постигането на автономно движение и в градски условия, с безопасно преминаване през кръстовища.

В момента, ProPILOT е налична при изцяло новото поколение на електромобила LEAF, европейската версия на Qashqai, японската на X-Trail и американския Rogue. Технологията ще бъде въведена и в модификационното портфолио на изцяло новата Altima 2019.

Приключи ли ерата Маркионе?

Подобни

Navara Dark Sky Concept: Мобилна обсерватория от Nissan (Видео)

Navara Dark Sky Concept: Мобилна обсерватория от Nissan (Видео)

Nissan използва специализираното изложение за лекотоварни автомобили в Хановер, за да представи новата си концептуална разработка...

MONZA SP1 и SP2: Нова страница в историята на Ferrari (Видео)

MONZA SP1 и SP2: Нова страница в историята на Ferrari (Видео)

Ferrari постави началото на нова страница в своята история с премиерата на два ретро-футуристични автомобила- MONZA SP1 и...

Renault показа EZ-PRO: роботизиран електрически доставчик (Видео)

Renault показа EZ-PRO: роботизиран електрически доставчик (Видео)

По време на специализираното изложение в Хановер, Renault демонстрира футуристичната си концептуална разработка EZ-PRO, която...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: