ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Nissan въвежда технологията ProPILOT в нови модели

like0 unlike0
Auto-Press 16 May 2018 Новини
212
0
Nissan въвежда технологията ProPILOT в нови модели

Nissan обяви, че високотехнологичната система за подпомагане на шофирането и полуавтономно управление ProPILOT, налична в повече от 120 000 автомобила в целия свят, ще бъде въведена в оборудването на нови модели, в това число в Rogue Sport в Съединените Американски Щати и Qashqai в Канада по-късно през тази година.

Първоначално лансирана през 2016 година в Япония в модела Serena, технологията ProPILOT предлага ново ниво на безопасност и комфорт, като е в състояние да задържа превозното средство на пътното платно, да следва трафика, както и автоматично да придвижва колата в засилен трафик с поредица спирания и потегляния.

Системата ProPILOT се задейства с един единствен бутон, след което тя е в състояние да поеме управлението, ускоряването и намаляването на скоростта, което е отлично решение по време на дълги пътувания или характерните за американските и основните европейски високоскоростни пътища километрични задръствания.

От Nissan споделят, че през следващите няколко години, технологията ProPILOT, която е част от по-голямата Nissan Intelligent Mobility комбинирана система за безопасност, ще бъде непрекъснато развивана и подобрявана, като ще предлага все по-високо ниво на автономност. Крайната цел е постигането на автономно движение и в градски условия, с безопасно преминаване през кръстовища.

В момента, ProPILOT е налична при изцяло новото поколение на електромобила LEAF, европейската версия на Qashqai, японската на X-Trail и американския Rogue. Технологията ще бъде въведена и в модификационното портфолио на изцяло новата Altima 2019.

ЗВЕЗДАТА НА LA MAISON CITROËN НА АВТОМОБИЛЕН САЛОН ПАРИЖ 2018 Е НОВИЯТ SUV C5 AIRCROSS! НОВОТО ЛИЦЕ НА МАРКАТА СЛАГА НАЧАЛОТО И НА PLUG-IN HYBRID ОФАНЗИВАТА НА CITROËN

Подобни

Още един китайски “убиец” на Tesla - GAC NE Aion S

Още един китайски “убиец” на Tesla - GAC NE Aion S

Компанията GAC New Energy Automobile Co., Ltd (GAC NE) беше основана през лятото на 2017-а година като подразделение на GAC Group,...

SUBARU анонсира CROSSTREK HYBRID (Видео)

SUBARU анонсира CROSSTREK HYBRID (Видео)

Американското подразделение на SUBARU разпространи подробности за първото plug-in хибридно пазарно предложение на...

Hyundai пречисти над 900 килограма въздух с автомобил

Hyundai пречисти над 900 килограма въздух с автомобил

Hyundai Motor обяви, че по време на инициативата си Clean Driving™ Month, провела се в Лондон, с представител на...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: