ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Nissan въвежда технологията ProPILOT в нови модели

like0 unlike0
Auto-Press 16 May 2018 Новини
212
0
Nissan въвежда технологията ProPILOT в нови модели

Nissan обяви, че високотехнологичната система за подпомагане на шофирането и полуавтономно управление ProPILOT, налична в повече от 120 000 автомобила в целия свят, ще бъде въведена в оборудването на нови модели, в това число в Rogue Sport в Съединените Американски Щати и Qashqai в Канада по-късно през тази година.

Първоначално лансирана през 2016 година в Япония в модела Serena, технологията ProPILOT предлага ново ниво на безопасност и комфорт, като е в състояние да задържа превозното средство на пътното платно, да следва трафика, както и автоматично да придвижва колата в засилен трафик с поредица спирания и потегляния.

Системата ProPILOT се задейства с един единствен бутон, след което тя е в състояние да поеме управлението, ускоряването и намаляването на скоростта, което е отлично решение по време на дълги пътувания или характерните за американските и основните европейски високоскоростни пътища километрични задръствания.

От Nissan споделят, че през следващите няколко години, технологията ProPILOT, която е част от по-голямата Nissan Intelligent Mobility комбинирана система за безопасност, ще бъде непрекъснато развивана и подобрявана, като ще предлага все по-високо ниво на автономност. Крайната цел е постигането на автономно движение и в градски условия, с безопасно преминаване през кръстовища.

В момента, ProPILOT е налична при изцяло новото поколение на електромобила LEAF, европейската версия на Qashqai, японската на X-Trail и американския Rogue. Технологията ще бъде въведена и в модификационното портфолио на изцяло новата Altima 2019.

Другият избор вместо тока е водородомобилът – с 1,5 кг 480 км! - видео

Подобни

Виетнамски автопроизводител дебютира на Автосалон Париж 2018

Виетнамски автопроизводител дебютира на Автосалон Париж 2018

Една от най-новите автомобилни марки- виетнамската VinFast, обяви, че по време на международното изложение в Париж през октомври ще...

Volvo XC40 получи 5 звезди за безопасност от Euro NCAP

Volvo XC40 получи 5 звезди за безопасност от Euro NCAP

Източник: www.volvocars.bg Автомобил на Европа 2018 се представи най-добре от всички автомобили, тествани по новите...

Volvo и Ford с нови отличници от Euro NCAP

Volvo и Ford с нови отличници от Euro NCAP

Днес независимата агенция Euro NCAP, проверяваща и оценяваща нивото на безопасност, което предлага всеки нов за европейския пазар...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: