ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Мотоциклетът на Джон Ленън

like0 unlike0
Auto-Press 31 Jan 2018 Новини
36
0
Мотоциклетът на Джон Ленън

Източник: www.honda.bg

Нашите приятели от Българска мотоциклетна медия ни напомниха, че Джон Ленън, също е обичал Honda и е притежавал 160Z и Z50A K1 “Short Tail”, чийто наследник днес е Monkey 125. В началото на март мотоциклетът на легендата на рока ще бъде продаден на аукциона National Motorcycle Museum.

Екземплярът е бил притежание на гуруто на рока от 1969 до 1971 година и с него той обикалял околностите на имението си в Титенхърст парк (Tittenhurst Park), близо до Аскот (Ascot), графство Бъркшър (Berkshire), където Ленън записва първите си солови албуми и хита Imagine.

Малко преди да се премести в Ню Йорк, през 1971-ва, легендарният музикант продава мотора си на Хенри Греъм. Няколко месеца по-късно “Маймунката” отива при нов собственик – Джон Харингтън. И престоява при него цели 47 години и дори отхвърля оферта за 90 000 британски лири. През този близо половин век колекционерът не променя нищо в мотоциклета и дори запазва и оригиналния му регистрационен номер – XUC 91H. Е.

На 04 март 2018 г. National Motorcycle Museum Motorcycle Auction ще предложи на търг моторът на музикалната легенда. Новият собственик се очаква да плати поне 30 000 лири. Но пък ще се сдобие с историческа “Маймунка”, с официално потвърден (от MOT Certification) пробег от 1467 мили (2361 км). Ще получи оригинална сервизна книжка, инструкция за експлоатация на Honda и приветствено фирмено писмо от японския производител.

Да припомним, че Honda Z50A е минибайк. Двигателят му е с обем 49 куб.см, четиритактов, с един цилиндър. Скоростната кутия е тристепенна, полуавтоматична. А от есента на 2018-а можете да очаквате новия Monkey 125, наследник на легендата.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: