ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Модели на Mazda с дефекти в спирачките и електросистемата

like0 unlike0
Auto-Press 13 Apr 2018 Новини
538
0
Модели на Mazda с дефекти в спирачките и електросистемата

Известните с безпроблемноста си досега в експлоатация автомобили на японската марка Mazda напоследък не се оказват безгрешни. В системата на ръчната спирачка с въжено задействане възниква корозия в резултат на която автомобил паркиран в наклон може да тръгне самопроизволно и обратно – движеща се машина да започне внезапно да спира.

За решаване на проблема е обявена от компанията световна сервизна рекламационна акция за седаните Mazda 6 и паркетниците Mazda CX-5. При последните са засегнати машините произведени в периода ноември 2012-а година – септември 2015-а. В кампанията са включени и автомобили от първото поколение, които не са преминали нито едно обновление.

Предишната кампания за ремонт на CX-5 само в Северна Америка е засегнал над 1100 машини. Причина за него е опасната близост до ауспуха на кабелите вървящи към буксируемия прицеп. Те могат да се повредят, да загаснат споповете и мигачите на ремаркето или караваната, което повишава риска от ПТП.

В доста страни е фиксиран дефект на ръчната спирачка при моделите Mazda 3 и Mazda 2. Отзованите автомобили са десетки и стотици хиляди и се налага да се проверяват привода и супортите, след които или се заменят, или им се монтира нов защитен чехъл.

ОТБОРЪТ PEUGEOT TOTAL ЗАПОЧВА НОВО ПРИКЛЮЧЕНИЕ В СВЕТОВНИЯ РАЛИ КРОС ШАМПИОНАТ НА FIA BMW X2: Различната баварка (Видео)

Подобни

NISSAN и Arctic Trucks създадоха най-екстремната NAVARA

NISSAN и Arctic Trucks създадоха най-екстремната NAVARA

По време на специализираното изложение в Бирмингам, Nissan демонстрира специална версия на хитовата си NAVARA, която е разработена...

Amazon доставя директно в багажника на Volvo (Видео)

Amazon доставя директно в багажника на Volvo (Видео)

Американското подразделение на Volvo Cars обяви, че компанията ще си партнира с Amazon за увеличаване на предлаганите услуги...

Автосалон Пекин 2018: Mercedes с луксозен SUV седан и дълга A-Class (Видео)

Автосалон Пекин 2018: Mercedes с луксозен SUV седан и дълга A-Class (Видео)

Mercedes-Benz публикува първите официални видео материали на двете си основни премиери на международното изложение в Пекин-...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: