ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Модели на Mazda с дефекти в спирачките и електросистемата

like0 unlike0
Auto-Press 13 Apr 2018 Новини
549
0
Модели на Mazda с дефекти в спирачките и електросистемата

Известните с безпроблемноста си досега в експлоатация автомобили на японската марка Mazda напоследък не се оказват безгрешни. В системата на ръчната спирачка с въжено задействане възниква корозия в резултат на която автомобил паркиран в наклон може да тръгне самопроизволно и обратно – движеща се машина да започне внезапно да спира.

За решаване на проблема е обявена от компанията световна сервизна рекламационна акция за седаните Mazda 6 и паркетниците Mazda CX-5. При последните са засегнати машините произведени в периода ноември 2012-а година – септември 2015-а. В кампанията са включени и автомобили от първото поколение, които не са преминали нито едно обновление.

Предишната кампания за ремонт на CX-5 само в Северна Америка е засегнал над 1100 машини. Причина за него е опасната близост до ауспуха на кабелите вървящи към буксируемия прицеп. Те могат да се повредят, да загаснат споповете и мигачите на ремаркето или караваната, което повишава риска от ПТП.

В доста страни е фиксиран дефект на ръчната спирачка при моделите Mazda 3 и Mazda 2. Отзованите автомобили са десетки и стотици хиляди и се налага да се проверяват привода и супортите, след които или се заменят, или им се монтира нов защитен чехъл.

ЗВЕЗДАТА НА LA MAISON CITROËN НА АВТОМОБИЛЕН САЛОН ПАРИЖ 2018 Е НОВИЯТ SUV C5 AIRCROSS! НОВОТО ЛИЦЕ НА МАРКАТА СЛАГА НАЧАЛОТО И НА PLUG-IN HYBRID ОФАНЗИВАТА НА CITROËN

Подобни

Още един китайски “убиец” на Tesla - GAC NE Aion S

Още един китайски “убиец” на Tesla - GAC NE Aion S

Компанията GAC New Energy Automobile Co., Ltd (GAC NE) беше основана през лятото на 2017-а година като подразделение на GAC Group,...

SUBARU анонсира CROSSTREK HYBRID (Видео)

SUBARU анонсира CROSSTREK HYBRID (Видео)

Американското подразделение на SUBARU разпространи подробности за първото plug-in хибридно пазарно предложение на...

Hyundai пречисти над 900 килограма въздух с автомобил

Hyundai пречисти над 900 килограма въздух с автомобил

Hyundai Motor обяви, че по време на инициативата си Clean Driving™ Month, провела се в Лондон, с представител на...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: