ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Международен двигател на годината 2017: Вижте кои са победителите

like0 unlike0
Auto-Press 23 Jun 2017 Новини
28
0
Международен двигател на годината 2017: Вижте кои са победителите

Победител в тазгодишното издание на наградите Международен двигател на годината стана 3.9-литровото biturbo V8 сърце, което Ferrari вгражда своите 488 GTB и Spider.

С традиционно силно представяне в конкурса, легендарната италианска марка записа финалния си успех, след като нейният задвижващ агрегат събра общо 251 точки, изпреварвайки трилитровия шестцилиндров боксер, наличен при Porsche 911 Carrera, 911 Carrera 4, 911 Carrera S, 911 Carrera 4S и Carrera GTS, който събра 216 точки. На трето място се подреди трицилиндровият 1.5 литров хибриден мотор на BMW i8.

С класиране във финалната фаза на наградите Международен двигател на годината 2017 могат да се похвалят също така Audi, Ford, Tesla и PSA Peugeot Citroen.

За най-добър спортен двигател на годината 2017, с 247 точки, беше определено отново предложението на Ferrari, след което се класираха четирилитровия боксер на Porsche (911 GT3, GT3 RS, 911 R) със 159 точки и Mercedes-AMG 4.0 biturbo V8 с 85 точки.

Наградата за най-добър нов задвижващ агрегат е за Honda и нейният 3.5 литров V6 хибриден мотор, вграден в изцяло новото поколение на суперспортния NSX.

Tesla получи две награди по време на тазгодишното издание на Международен двигател на годината, след като задвижващата система на Model S и Model X беше отличена в категориите Еко двигател на годината и Електрическо задвижване на годината.

За най-добър мотор в категорията над 4 литра работен обем, наградата е за Ferrari 6.3 V12, в тази от 3 до 4 литра отново е за Ferrari 3.9 biturbo V8, от 2.5 до 3 литра е за трилитровият шестцилиндорв боксер на Porsche, от 2 до 2.5 литра е за 2.5 литровото петцилиндрово турбо предложение на Audi, от 1.8 до 2 литра е за Porsche, от 1.4 до 1.8 литра е за хибридната задвижваща система на BMW i8, а от 1 до 1.4 литра е за 1.2 литровия трицилиндров турбо мотор на PSA Peugeot Citroen.

В категорията под 1 литър работен обем, Ford отново доминира със своя трицилиндров EcoBoost, наличен при моделите Fiesta, B-Max, Focus, C-Max, Grand C-Max, Mondeo и EcoSport.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: