ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Maserati с участие в световен рекорд за максимална скорост. На сноуборд

like0 unlike0
Auto-Press 16 Mar 2018 Новини
85
0
Maserati с участие в световен рекорд за максимална скорост. На сноуборд

Най-бързият сноубордист на Великобритания- Джейми Бароу, постави нов световен рекорд на Гинес за максимална скорост на сноуборд (теглен от автомобил), след като подобри своето собствено най-добро постижение от 99.87 км/ч от февруари 2016 година.

Новото най-добро постижение на Джейми Бароу е 151.57 км/ч, като за целта той е бил теглен от Maserati Levante, оборудвано със специални зимни гуми Pirelli Scorpion Winter. На всяка една от гумите е имало по 474 шипа, всеки един от които е стърчал по 4 мм над повърхността им.

Новият световен рекорд е бил регистриран на 19 февруари, като още от първия си опит Бароу е успял да се ускори до 151.57 км/ч. Поради естеството на отчитането на крайния резултат от страна на Guinness World Record, той е трябвало направи повторно минаване в обратната посока. С резултат от 147.72 км/ч от него, новият Световен рекорд на Гинес вече е 149.65 км/ч.

“Абсолютно съм възхитен от това, че подобрих рекорда си. Знаех, че може да бъде постигната по-висока скорост с подходящите условия и кола, която да ме дърпа”, коментира Джейми Бароу. “Maserati Levante направи работата ни върху леда и снега лека, като ни предложи сцепление за достигането на максималната скорост”.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: