ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

LeEco LeSee Pro – китайска “тесла” за доста по-малко пари

like0 unlike0
Auto-Press 21 Oct 2016 Новини
94
0

LeEco LeSee Pro – китайска “тесла” за доста по-малко пари

LeEco LeSee Pro – китайска “тесла” за доста по-малко пари
/add_images/news/102016/s_1477044002_504.jpg
  1. LeEco LeSee Pro – китайска “тесла” за доста по-малко пари

В Лос-Анжелес премина премиерата на новия сериен електромобил LeEco LeSee Pro, сочен от създателите си за конкурент на Tesla Model S. Китайската поредна “тесла” е дело на китайски консорциум, включващ компанията Faraday Future и големия Интернет-провайдър LeTV с капиталова реализация от над 16 милиарда долара, от които над един милиард са отделени за развитието и налагането на проекта LeSee Pro.

За пръв път като муле концепт-карът LeEco LeSee Pro беше показан на автосалона в Пекин през април тази година. Серийната машина се различава от прототипа по светлините си. Става дума за голям лифтбек от пазарния Е-клас с панорамен покрив и динамичен силует. В салона има четири отделни руксозни кресла, всяко от които снебдено с дисплей и възможност за сърфиране в Интернет. Вместо огледала, колата е снабдена само с камери.

Характеристиките на машината не се обявяват, а само е известна максималната й скорост - 210 км/ч. LeSee Pro има автопилот, като в автономен режим воланът се скрива в приборното табло. В момента китайците казват, че колата преминава последни пътни изпитания.

LeEco LeSee Pro ще се прави в изцяло нов завод в китайския град Хучжоу. Цената на електромобила също не се съобщава, но се знае че в Поднебесната империя ще е чуствително по-евтин от Tesla. Американската машина се предлага в Китай за 730 000 юана ($112 000). Представителите LeEco обещаха, че през януари догодина ще представят на салона за нови технологии CES 2017 още и кросовър, за който не е трудно да се досетим, че ще се позиционира на пазара като конкурент на Tesla Model X.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: