ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Honda Civic Type R – най-бързият хечбек с предно предаване вече е у нас

like0 unlike0
Auto-Press 10 Jun 2018 Новини
409
0
Honda Civic Type R – най-бързият хечбек с предно предаване вече е у нас

Дизайн и технологии

Новият Civic Type R е част от изцяло новото поколение Civic – най-продаваният модел в историята на Honda. Колата е конструирана така, че да предоставя възможност за най-емоционалното шофиране в сегмента на „горещите хечбек автомобили“, както на пътя, така и на пистата. Той доразвива спортната динамика на десетата генерация на хечбека Civic. Продажбите и производството му започнаха поетапно от лятото на 2017 г., а официалната му премиера в България се състоя през октомври по време на Автомобилен салон София 2017. Подобно на Civic Hatchback той също е глобален модел и е предлаган на всички световни пазари, като дори автомобилите за Япония излизат от завода на Honda в Суиндън, Великобритания.

Усъвършенстваният двигател

2,0-литровият VTEC TURBO е съчетан с плавна и прецизна 6-степенна механична трансмисия. Безкомпромисният спортист е с по-стегнато шаси и преработено окачване. Управлението му да е още по-спортно и директно. Новият Type R е по-лек и с по-твърда структура на каросерия от десетото поколение на хечбека. Спрямо предшественика си е с 38% подобрена устойчивост срещу усукване. Шофьорите се радват на три режима на управление – Comfort, Sport и +R за изживявания на пистата. Двигателят на новия Civic Type R разполага с 320 к.с. максимална мощност и с 400 Нм максимален въртящ момент. Подобрената аеродинамика гарантира най-доброто съотношение обтекаемост/стабилност в класа си.

Рекорди на Нюрбургринг и други писти

Непосредствено след дебюта на модела на автомобилното изложение в Женева през 2017 г., напълно новият Honda Civic Type R направи нов рекорд за обиколка от автомобил със задвижване на предните колела на Нюрбургринг Нордшлайфе. Той превзе легендарната писта за 7 минути 43 секунди и 8 десети (7:43:8 мин.). Новото постижение представлява подобрение от близо седем секунди в сравнение с предшественика на модела. Колата, постигнала рекордното време за обиколката, е технически идентична със серийната. Разликата е само в монтирания от съображения за сигурност ролкейдж. Допълнителното тегло на клетката при нея е компенсирано от временното изваждане на инфоразвлекателната система и задните седалки. Автомобилът рекордьор е с обикновени спортни гуми за пътя.

Type R Challenge 2018

След дебюта на Honda Civic за Type R Challenge 2018 на автосалона в Женева, бързият хечбек направи нов рекорд за сериен автомобил с предни задвижващи колела с време 2:01.51 мин. Това стана на пистата Маникур във Франция. Зад волана на Type R бе пилотът в сериите WTCR Естебан Гуерери, който кара в Купата на ФИА World Touring Car автомобил Honda Civic TCR за Münnich Motorsport.

За високата скорост помогна и аеродинамичният пакет на автомобила, който е с най-добрият баланс между челно съпротивление и обтекаемост, стабилност и притискане, нещо много важно за френската писта. Естебан Гуерери казва: „Най-доброто в Type R е, че ви дава увереност. Хората наричат Type R най-добрия хечбек и ние го доказахме. Най-важното е, че можем да използваме режим +R на пистата, а след това да преминем в режим Comfort и да се приберем вкъщи“.

След този първи успех в Type R Challenge 2018, ще видим в отбора на Honda и други звезди от автомобилния спорт, които ще се пробват да подобрят рекорда за сериен автомобил в предно задвижване на легендарни европейски писти. Това ще го правят със серийната спецификация за Honda Civic Type R. За 2018 г. първия рекорд бе на Маникур, а след това Honda ще стартира на още четири писти.

Цена за Type R&: 70 990 лв. с ДДС

Цена за Type R GT: 75 990 лв. с ДДС

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: