ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

FORD MUSTANG: Най-продаваното спортно купе в света. За трета поредна година

like0 unlike0
Auto-Press 17 Apr 2018 Новини
151
0
FORD MUSTANG: Най-продаваното спортно купе в света. За трета поредна година

Днес FORD обяви, че през 2017-та и за трета поредна година, легендата MUSTANG е била най-продаваното спортно купе в глобален мащаб. Според данните на IHS Markit, повече от една трета от реализираните представители на модела- общо 125 809 единици, са били закупени на международните за компанията пазари.

“Светът обича FORD MUSTANG”, коментира Ерих Меркле, продажбен анализатор на Ford. “В продължение на години, MUSTANG не беше достояние на клиентите в по-голямата част от планетата. Можеше да бъде намерен само на телевизора или в интернет, а сега той се движи по улиците от Пекин до Сао Пауло”.

От Ford споделят, че от почти 126 000 продадени екземпляра на Mustang през миналата година, 81 866 са били реализирани на територията на Съединените Американски Щати. От марката отчитат силен интерес към модела на територията на Китай, където колата е била най-търсенето спортно купе за миналата година със 7125 регистрации.

Най-популярната продажбена конфигурация на FORD MUSTANG през миналата година е била версията Mustang GT с нейният петлитров V-образен, осемцилиндров двигател, а общите продажби на модела от лансирането на глобалния пазар през 2015 година вече са на ниво от над 418 000 единици.

Успоредно с анонсирането на продажбените резултати на Mustang от миналата година, от Ford обявиха, че моделът ще се включи в шампионата NASCAR Monster Energy Cup Series, като първото му участие ще бъде през февруари следващата година на Daytona 500.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: