ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

F1 - Ferrari с двойна победа в Монако!

like0 unlike0
Auto-Press 28 May 2017 Новини
19
0
F1 - Ferrari с двойна победа в Монако!

От Димитър Димитров - #F1isPassion

Себастиан Фетел спечели Гран при на Монако! Победата му бе подарък от отбора по случай… случая, че се бори за световната титла при пилотите. Кими Райконен имаше право и можеше да спечели тазгодишната надпревара по улиците на Монте Карло, но Ферари бяха решили друго. Вторият пилот на скудерията влезе пръв в бокса и това бе достатъчно Фетел да натрупа преднина и да остане начело след влизането си в бокса. Жалко е, че отборните интереси не позволиха на Кими да отпразнува раждането на дъщеричката си с победа.

За пръв път Дани Рикардо не беше прецакания в Монако. След като вчера пилота на Ред Бул обвини отбора си, че е избрал грешен момент в последната част на квалификацията и му е отнел възможността да се класира по-напред на стартовата решетка, днес получи бонус. Рикардо посети бокса след всички свои конкуренти и от петото си място се придвижи до трето на финала. Обратните емоции бяха да Макс Верстапен, който уж трябваше да направи по-добра стратегия и да изпревари третия (към онзи момент) Валтери Ботас, а всъщност се оказа пети на финала.

Нелошо състезание имаше и пилота на Мерцедес Люис Хамилтън, който прогресира от незавидната 13-та позиция на старта, до седмо място на финала. В състезание, в което беше повече от ясно, че няма да може да се изпреварва на трасето, имаше и смелчаци, които се опитаха да го направят. Първата грешка бе на Дженсън Бътън. Завърналият се триатлонист каза преди старта, че него го е страх да изпреварва с този болид на това трасе, и въпреки това именно той се осмели да атакува Паскал Верлайн преди входа на тунела. Грешката едва не се оказа фатална за немския пилот, който за втори път през тази година се преобръща в състезание.

Инцидентът доведе до кола за сигурността, която скъси разстоянията между пилотите, а това бе предпоставка за нови инциденти. Глупаво отпадане на Маркус Ерискон в опит да се върне в обиколката на лидерите (зад КС) и две опасни атаки на Серхио Перес – първата от които прати Щофел Вандоорн в мантинелите, а втората унищожи болида на Дани Квят в завоя Разкас. Най-забавното е, че именно Перес бе най-бързият пилот на трасето с рекордна обиколка в 76-тата обиколка.

Въпреки, че за пилот на деня бе обявен победителя Себастиан Фетел, пилотът представил се най-стабилно в това състезание бе завършилият шести – Карлос Сайнц с Торо Росо. Хамилтън остана седми, като това му осигури минумума от точки за да остане на една победа точки от лидера в шампионата Фетел.

Състезанието в Монако беше такова, каквото го очаквахме –нищо неочаквано, никакви изпреварвания, но пък блясък и забавления на килограм. Като това – заключителната пресконференция да бъде с водещ – световния шампион Нико Розберг!

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: