ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

ЕМИЛИО ХЕРЕРА Е НОВИЯТ ГЛАВЕН ОПЕРАТИВЕН ДИРЕКТОР НА КИА МОТОРС ЕВРОПА

like0 unlike0
Auto-Press 13 Apr 2018 Новини
630
0
ЕМИЛИО ХЕРЕРА Е НОВИЯТ ГЛАВЕН ОПЕРАТИВЕН ДИРЕКТОР НА КИА МОТОРС ЕВРОПА

КИА Моторс Европа назначи Емилио Херера за Главен оперативен директор на компанията. Той ще замести Майкъл Коул, който ще заеме друга ръководна длъжност в глобалната структура на КИА Моторс. Кабинетът на г-н Херера е ситуиран в европейската централа на марката във Франкфурт, Германия, където новият Оперативен директор ще работи съвместно с Президента на компанията – г-н Yong Kew Park.

Емилио Херера ще отговаря за устойчивото развитие на КИА в Европа, чийто таргет е реализацията на 500 000 продажби в рамките на 2018г. Той ще проследява разработването и въвеждането на 16 нови модела, които ще осъществят своя дебют до 2025г., включително представянето на изцяло новия електромобил с водородна горивна клетка през 2020г.

Г-н Херера е с над 20-годишен опит в европейския автомобилен сектор. От декември 2012г. до сега той заема поста Изпълнителен директор на КИА Моторс Иберия. През този период КИА се превръща в най-бързо развиващия се бранд в Испания, с двоен ръст в продажбите между 2013г. и 2017г. Г-н Херера е изпълнявал и длъжността Управляващ директор на КИА Моторс Белгия. Роден в Лозана, Швейцария през 1961г., Емилио Херера се дипломира през 1984г. в Katholieke Universiteit Leuven, Белгия със специалност Лингвистика и Комуникации. Говори шест езика.

Г-н Майкъл Коул е Главен оперативен директор на КИА Моторс Европа от ноември 2012г. Благодарение на управлението му, корейският бранд постигна безпрецедентен 40% ръст в продажбите на европейския пазар. През първата година от менажирането му на компанията, КИА Моторс Европа отчита продажбата на 337 972 автомобила и регистрира рекорден пазарен дял от 2.7%. 472 125 реализирани през 2017г. продажби резултират в 3.0% пазарен дял в Европа, повратна точка в развитието на КИА на Стария континент. За месеците януари и февруари 2018г. КИА заема 3.1% пазарен дял в Европа.

Майкъл Коул заяви: „Щастлив съм, че спомогнах за увеличаване продажбите на КИА в Европа, ръстът в пазарния дял и затвърждаване имиджа на марката в региона. Искам специално да благодаря на екипа ми тук във Франкфурт, както и на всички представителства на КИА в Европа за подкрепата и всеотдайността към работата през изминалите 6 години – беше удоволствие да работя с толкова талантливи и отговорни хора.”

Емилио Херера сподели: „Майкъл оставя европейския бизнес на КИА в много силна позиция и аз очаквам работата ми да спомогне за поддържане на впечатляващия растеж на компанията в региона. Чрез представянето на нови модели и двигатели, убеден съм, ще имаме възможност да увеличим продажбите и пазарния дял на КИА в Европа.”

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: