ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Електроофроудъра Miss R идва с мощност от 1360 “кончета” - видео

like0 unlike0
Auto-Press 13 Apr 2018 Новини
683
0

Електроофроудъра Miss R идва с мощност от 1360 “кончета” - видео

Електроофроудъра Miss R идва с мощност от 1360 “кончета” - видео
/add_images/news/042018/s_1523602803_951.jpg
  1. Електроофроудъра Miss R идва с мощност от 1360 “кончета” - видео
  2. Електроофроудъра Miss R идва с мощност от 1360 “кончета” - видео
  3. Електроофроудъра Miss R идва с мощност от 1360 “кончета” - видео

През миналата година тайванската компания Xing Mobility обяви създаването на електрическо задвижване, предназначено за супер офроудър. Преди няколко дни тайванците пуснаха видео и снимки на електромобила с това задвижване и мощност 1000 килоВата /1360 к.с./ с име Miss R.

Miss R засега е концептуална разработка, създадена за участие в автосалона AutoTonics в тайванската столица Тайпе. Освен нея компанията ще покаже модулната си акумулаторна система за електромобили, приложена също в търговския автомобил от категорията 3,5 тона.

Miss R предлага възможности за яко каране, както на писта, така и в офроуд условия, като съответно на използването й има възможност за “преобличане” с различни външни панели и аеродинамичен кит.

От Xing споделят, че тестовете на машината, преминали миналия месец в необявена локация, са дали много полезна информация за здравината на машината, управлението й, работата на окачването и разпределинието на енергията.

Прототипът има четири електромотора с работно напрежение 350 волта и акумулатор един мегават. Това позволява на машината да се изстрелва от място до 100 км/ч за 1,8 секунди и до 200 км/ч за 5,1 секунди.

Акумулаторният блок на Miss R има 98 модула в които са “пакетирани” 4116 клетки, потопени в специален охлаждащ флуид 3M Novec 7200. От компанията твърдят че целият акумулаторен пакет може да бъде свален за около пет минути, което искат да демонстрират на живо по време на автосалона в Тайпе.

"Miss R не е само за забава, а е наша развойно-проучвателна платформа върху която ще развиваме напредничави електрически технологии. В момента работим с търговски и индустриални партньори от целия свят за да приложим технологията си за градски автобуси, автомобили за споделено пътуване, камиони, екипировка и в лодкостроенето.” - сподели основателят на компанията и неин президент Ройс Хонг.

Новият търговски автомобил на Xing Mobility е камион в категорията 3.5 тона и носи името Mr T. Той ползва един 350 Волта мотор, захранван от 6400 литиево-йонни клетки, пакетирани в 150 охлаждаеми модула. Използваният “Лего”-тип дизайн на пакетите дава достатъчно оперативна гъвкавост за използване – модулите могат да бъдат намалявани по брой за да се освободи повече товарно пространство.

Lamborghini Urus ST-X: уникална състезателна инициатива (Видео)

Подобни

За първи път на българския пазар - INFINITI България предлага безлихвен лизинг до 7 години

За първи път на българския пазар - INFINITI България предлага безлихвен лизинг до 7 години

„Витоша Ауто“, партньорът на INFINITI в България, стартира иновативна лизингова програма INFINITI Dream Leasing, която позволява...

Тенис: нова комуникационна кампания, водеща PEUGEOT към електрическо бъдеще

Тенис: нова комуникационна кампания, водеща PEUGEOT към електрическо бъдеще

PEUGEOT отново демонстрира отдадеността си на тениса с комуникационна кампания за 2019 г., фокусирана върху бъдещето на Марката....

Golf GTI TCR идва с 290 конски сили и цена от 39 000 евро

Golf GTI TCR идва с 290 конски сили и цена от 39 000 евро

Volkswagen обяви, че компанията стартира първоначалните продажби на новата спортна версия на класиката Golf- Golf GTI TCR. С...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: