ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Електрическият всъдеход Bollinger с над 10 000 заявки за закупуване (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 19 Oct 2017 Новини
22
0
Електрическият всъдеход Bollinger с над 10 000 заявки за закупуване (Видео)

Американската компания Bollinger Motors обяви, че само за 60 дни, фирмата е получила повече от 10 000 заявки за закупуването на изцяло електрическия си всъдеход B1.

“Не мога да повярвам, че достигнахме тази цифра на резервации толкова бързо”, коментира Робърт Болингър, изпълнителен директор на Bollinger Motors. “Смятам, че наистина направихме нещо уникално. Много хора в САЩ, а и в целия свят, искат здрав и способен автомобил, който в същото време е и електрически, и нямаме търпение да започнем производството му”, допълва той.

Bollinger B1 е изцяло нова разработка, основната идея при която е била създаването на всъдеход с електрическо задвижване, еднакво способен както на пътя, така и извън него. От компанията коментират, че B1, който е с изцяло алуминиево шаси и стоманена горна конструкция, разполага с електрическа система с два мотора, които задвижват постоянно и четирите колела и хидро-пневматично окачване с ход от 25 сантиметра.

Мощността на Bollinger B1 е 360 конски сили, което е достатъчно, за да може електромобилът да развие максимална скорост от над 200 км/ч, като първите 96 от тя могат да бъдат достигнати за само 4.5 секунди.

Серийната версия на B1 ще се предлага с избор между два батерийни блока- 60 kWh и 100 kWh, които ще гарантират автономен пробег от съответно 200 и 320 километра.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: