ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Електрическата машина на Harley-Davidson - LiveWire с дебют в Европа – видео

like0 unlike0
Auto-Press 09 Nov 2018 Новини
178
0
Електрическата машина на Harley-Davidson - LiveWire с дебют в Европа – видео

Първият електрически мотоциклет на Harley-Davidson - LiveWire, при представянето си преди четири години изглеждаше донякъде като самоцелен прототип, но се оказва, че машината си е истинска, вече и серийна, и направи дебют дори в Европа по време на мотоциклетния салон EICMA в Милано, донасяйки много нова информация за себе си.

Машината се задвижва от електромотор с постоянен магнит, специално развит “да генерира звук, който да нараства по сила и обем с нарастването на скороста”. Идеята е да се дава индикация за мощноста на мотоциклета, което да засили удоволствието от карането му и да привлече хората, които са все още скептични, че електробайк би могъл да даде това, което харесват в класическите мотори Harley.

Tяговият литиево-йонен акумулатор е поместен в кутия от кован алуминий, но налице е и втори 12-волтов акумулатор, който захранва светлините, приборното табло и звуковия сигнал. Мотоциклетът идва със зарядно от първо ниво /типична 110 Волтова мрежа, но може да се зарежда и от ниво 2, 3, DC бързо зареждане (SAE J1772) или IEC Type 2 зарядно, за да може да се кара извън Щатите. От компанията заявява, че всеки техен дилър ще разполага с публично достъпен бързо заряден DC пост.

Спирачките на LiveWire отпред са Brembo Monoblock, дискови, 300 мм с АБС и тракшън контрол стандартно, а самата машина ще има седем режима на движение. Три от тях са стандартни – подобни на тези при Ducati - touring, urban и enduro и четири, които собственикът ще има възможност да модулира със специфични функции като отговор на “газта” и ниво на тракшън контрол.

Всички функции на машината се контролират от цветно TFT приборно табло или дисплей на течни кристали. Машината предлага Bluetooth свързване с телефона на собственика за навигиране и слушане на музика. И още една удобна функция – екранът може да се регулира по наклон за по-добро разчитане на данните на него.

Продажбите на машината ще стартират в Европа през следващата година, като предварителните поръчки ще могат да се правят от януари. Harley-Davidson вече обяви, че ще има “пълно портфолио от електромотоциклети към 2022-а”.

Hyundai и Kia със стратегическо партньорство с Vodafone

Подобни

1.1 млн долара за първата бройка на MUSTANG SHELBY GT500 2020

1.1 млн долара за първата бройка на MUSTANG SHELBY GT500 2020

Първата бройка на изцяло новия MUSTANG SHELBY GT500, който Ford представи само преди броени дни, беше продаден по време на ...

Казахският феномен – всъдеходът “син” на ГАЗ-66 и Волга

Казахският феномен – всъдеходът “син” на ГАЗ-66 и Волга

В Казахстан навремето е била произведена малка партида уникален по конструкцията си всъдеход с име LAF 4101. За постройката...

ГАЗ-18 – машината изпреварила времето си!

ГАЗ-18 – машината изпреварила времето си!

Тази машина е била чакана с голямо нетърпение, защото тези за които е била предназначена просто не са можели да карат други коли,...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: