ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Днес да почерпят от Chrysler за ЧРД

like0 unlike0
Владислав Георгиев 06 Jun 2013 Новини
203
0
Днес да почерпят от Chrysler за ЧРД

1859 - ражда се Донат Банки (1859-1922), който заедно с Янош Чонки изобретяват автомобилния карбуратор. Някой източници приписват изобретяването на карбуратора на Вилхелм Майбах. Това се получава заради факта, че унгарските инженери подават заявката за патент година и половина по-рано от Майбах, но получават патента по-късно от него.

1924 - Уолтър Перси Крайслер официално регистрира автомобилна компания носеща собственото му име - Chrysler.

1926 - в Ливорно, Италия се ражда Джото Бизарини, който от 1950 г. до края на 1970 г. работи като водещ инженер в компании като Ferrari, Lamborghini и Alfa Romeo. През 1964 г. основава собствена компания Bizzarrini S.p.A, за производство на единични бройки спортни автомобили.

1941 - на 62 години си отива Луи Шевроле (1879-1941), известен американски автомобилен конструктор, състезател и индустриалец. Основател на Chevrolet Motor Car Company и Frontenac Motor Corporation.

1948 - на 84-годишна въраст в дома си в Бевърли Хилс, щата Калифорния почива известния американски автомобилен конструктор и индустриалец Чарлз Уйлям Неш, основател на Nash Motors - една от най-големите автомобилни компании в Америка за времето си.

1961 - с указ на президента на Италианската Република било разрешено на Джовани Батиста Фарина собственика на световноизвестното дизайнерско автомобилно ателие, да смени фамилията си на Пининфарина.

Българите в Opel Adam Cup влязоха в Топ 10 на рали „Германия”

Подобни

Парят ли ви четирите букви на задната седалка на хибрида Kia Niro? Значи имате проблем!

Парят ли ви четирите букви на задната седалка на хибрида Kia Niro? Значи имате проблем!

Ако карате хибридният Kia Niro производство 2017-а – 2018-а и усетите че задната ви седалка заприличва на нагорещена пейка...

Audi глобена с 800 милиона евро в Германия заради Дизелгейт

Audi глобена с 800 милиона евро в Германия заради Дизелгейт

На компанията Audi е наложена глоба от 800 милиона евро от немската прокуратура заради нарочно допуснатите нарушения в прикриването...

Взрив от суперавтомобили в центъра на София!

Взрив от суперавтомобили в центъра на София!

На 11-ти октомври в новооткрия клуб Theatroв София се проведе официалната премиера на филма за Премиум Рали София – Свети Влас Сезон 2018....

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на:

Коментари