ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Днес да почерпят от Chrysler за ЧРД

like0 unlike0
Владислав Георгиев 06 Jun 2013 Новини
203
0
Днес да почерпят от Chrysler за ЧРД

1859 - ражда се Донат Банки (1859-1922), който заедно с Янош Чонки изобретяват автомобилния карбуратор. Някой източници приписват изобретяването на карбуратора на Вилхелм Майбах. Това се получава заради факта, че унгарските инженери подават заявката за патент година и половина по-рано от Майбах, но получават патента по-късно от него.

1924 - Уолтър Перси Крайслер официално регистрира автомобилна компания носеща собственото му име - Chrysler.

1926 - в Ливорно, Италия се ражда Джото Бизарини, който от 1950 г. до края на 1970 г. работи като водещ инженер в компании като Ferrari, Lamborghini и Alfa Romeo. През 1964 г. основава собствена компания Bizzarrini S.p.A, за производство на единични бройки спортни автомобили.

1941 - на 62 години си отива Луи Шевроле (1879-1941), известен американски автомобилен конструктор, състезател и индустриалец. Основател на Chevrolet Motor Car Company и Frontenac Motor Corporation.

1948 - на 84-годишна въраст в дома си в Бевърли Хилс, щата Калифорния почива известния американски автомобилен конструктор и индустриалец Чарлз Уйлям Неш, основател на Nash Motors - една от най-големите автомобилни компании в Америка за времето си.

1961 - с указ на президента на Италианската Република било разрешено на Джовани Батиста Фарина собственика на световноизвестното дизайнерско автомобилно ателие, да смени фамилията си на Пининфарина.

Филипинци направиха елмотоциклет от бамбук - видео

Подобни

Фейслифтът на петвратата Opel Astra ще е с френски мотори

Фейслифтът на петвратата Opel Astra ще е с френски мотори

През април изплуваха снимки от тестове на рестилиран вариант на хечбека Opel Astra, но тогава се предполгаше, че обновлението ще е...

Топ-10 на автомобилните реклами за последните 35 години – видео

Топ-10 на автомобилните реклами за последните 35 години – видео

Автомобилната индустрия харчи милиони всяка година за телевизионна реклама, но малко са тези които се запомнят за дълго време....

SUV моделите на Ford с ръст от 28% през май

SUV моделите на Ford с ръст от 28% през май

Ford обяви, че продажбите на нови автомобили на марката на основните й 20 европейски пазара* са достигнали ниво от 118 700 единици...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на:

Коментари