ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

BMW Group с 41% ръст на електрифицираните си автомобили

like0 unlike0
Auto-Press 13 Jun 2018 Новини
226
0
BMW Group с 41% ръст на електрифицираните си автомобили

BMW Group обяви, че през първите пет месеца на годината, компанията е реализирала 1 003 573 нови коли (BMW, MINI и Rolls-Royce), което е рекорден за историята на фирмата резултат за периода, като е с 1.6% по-добър в сравнение с януари-май на миналата година.

От BMW Group споделят, че подобрението в края на първите пет месеца на годината е факт въпреки протичащото в момента увеличаване на производството на новото X3 и сложната икономическа обстановка на китайския автомобилен пазар. В резултат на тях, от компанията отчитат понижение в продажбите си от 2.1% до 204 041 единици през май.

От BMW Group акцентират и върху пазарното представяне на своите електрифицирани автомобили BMW i, повишеното търсене на които ще доведе до увеличаване на производствения капацитет на марката в Лайпциг с 50%- до 200 автомобила дневно, през тази есен.

През първите пет месеца на годината, търсенето на BMW i, BMW iPerformance и MINI Electric се е увеличило с 41% до 46 849 коли, а в САЩ тези автомобили формират почти 7% от общата реализация на марките BMW и MINI. На някои пазари, като Норвегия и Малайзия, продажбите на електрифицираните представители на двете марки се равняват на повече от половината от общите.

Продажбите на марката BMW от началото на годината до края на май са достигнали ниво от 858 675 единици (+1.6%), тези на MINI са 143 472 (+1.2%), а мотоциклетното подразделение на BMW Group- BMW Motorrad, записва 70 007 реализирани единици (-1.6%).

Jaguar Land Rover с ръст от 6.1% през май Нова инвестиция разкрива над 2 хил. работни места в Плевен

Подобни

Резултати от проведена у нас операция, организирана от TISPOL

Резултати от проведена у нас операция, организирана от TISPOL

Източник: www.mvr.bg Проверени са 19366 водачи, установени са общо 387 нарушения Полицейската операция за установяване на...

Volvo FH със специална юбилейна серия за 25-ата годишнина на модела

Volvo FH със специална юбилейна серия за 25-ата годишнина на модела

Лимитирана серия Volvo FH Special Edition представя шведският производител по случай 25-ата годишнина на легендарния модел...

Еко Рали България 2018 с нов маршрут и нови предизвикателства

Еко Рали България 2018 с нов маршрут и нови предизвикателства

От 27 до 29 юли ще се проведе Еко Рали България 2018 – кръг от Е-световния шампионат за Е- Регулаторна купа на FIA за нови енергии...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: