ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Безпилотно електрическо бусче от КАМАЗ (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 15 Jun 2018 Новини
147
0
Безпилотно електрическо бусче от КАМАЗ (Видео)

По време на специално организирано събитие, автомобилният гигант КАМАЗ демонстрира за първи път новата си концептуална разработка КАМАЗ-1221 Ш.А.Т.Л., която представлява напълно автономно пътническо бусче, оборудвано с изцяло електрическа задвижваща система.

КАМАЗ-1221 Ш.А.Т.Л., който е разработка на КАМАЗ и НАМИ, е създаден с идеята да изпълнява ролята на маршрутно транспортно средство, като бордовата система на електромобила е в състояние да предложи на пътниците възможност за отваряне/затваряне на вратите, избор на локация за спиране и други. С направено изцяло от композитни материали купе, концепцията използва 5G-интернет свързаност, телеметрична свързаност с отделен сървър на КАМАЗ и навигационна свързаност.

От КАМАЗ заявяват плановете си за стартиране на серийно производство на безпилотната кола през 2021-2022 година, но за целта от компанията коментират, че трябва да бъдат изпълнение две важни условия- законодателно формулиране на транспортното решение, и желание от страна на потребителите.

За момента, от КАМАЗ не коментират подробности за техническите параметри на КАМАЗ-1221 Ш.А.Т.Л., но според изявление на заместник директора на компанията- Ирек Гумеров, бусчето е в състояние да предложи скорост на движение от до 110 км/ч. Отлична маневреност на купето пък е постигната чрез въвеждането на система за управление и на задните колела.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: