ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Белорусия ще прави китайски електромобили

like0 unlike0
Auto-Press 18 Jun 2018 Новини
223
0
Белорусия ще прави китайски електромобили

В Белорусия ще произвеждат електромобили на китайската марка Zotye. Договорът за това е подписан в централата на китайската марка в Циндао от представители на белоруската компания Юнисон и Zotye Automobile. Производството ще става в мощностите на белоруската компания в Минска област. В момента там се сглобява кросовъра Zotye T600, но и се преработват още ванове на ГАЗ, Mercedes-Benz, Renault и Volkswagen в автомобили на Бърза помощ, маршрутки и ритуален транспорт.

Договорът предвижда до 2022 година капацитетът на предприятието да достигне 30 000 електромобила Zotye годишно и да има висока степен на локализация. Обемът на инвестициите в проекта е 560 милиона долара. Преди четири месеца беше обявено, че Юнисон ще сглобява два модела на Zotye – градският свръхкомпакт Zotye E200, напомнящ Smart и седанът с предно задвижване Z500EV.

При Zotye E200 капацитетът на акумулатора е 24 кВтч, а запасът на ход с едно зареждане 220 километра. При седана Z500EV акумулаторът е 39 кВтч, а пробегът с едно зареждане 250 км. Ако държавата осигури помощ за екологичност цената на малкия модел може да е в рамките на 17 000 долара, а на седана Z500EV 21 000.

Компанията Юнисон работи от 1996-а година насам. В миналото си тя е сглобявала модели на Ford, Kia, Opel и Iran Khodro. В Беларусия работят и други съвместни предприятия с китайски компании - заводът БелДжи сглобява модели на Geely.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: