ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Balkan Offroad Rallye 2018: атрактивни новости месец преди старта

like0 unlike0
Auto-Press 16 Aug 2018 Новини
394
0

Balkan Offroad Rallye 2018: атрактивни новости месец преди старта

Balkan Offroad Rallye 2018: атрактивни новости месец преди старта
/add_images/news/082018/s_1534399206_957.jpg
  1. Balkan Offroad Rallye 2018: атрактивни новости месец преди старта
  2. Balkan Offroad Rallye 2018: атрактивни новости месец преди старта
  3. Balkan Offroad Rallye 2018: атрактивни новости месец преди старта
  4. Balkan Offroad Rallye 2018: атрактивни новости месец преди старта
  5. Balkan Offroad Rallye 2018: атрактивни новости месец преди старта
  6. Balkan Offroad Rallye 2018: атрактивни новости месец преди старта

Точно месец остава до старта на осмото издание на Balkan Offroad Rallye. Международната офроуд надпревара, която е най-голямата в региона и една от най-големите в Европа, за пореден път ще привлече участници от целия континент (и отвъд) с мотоциклети, ATV, SSV-бъгита, 4х4 автомобили и камиони.

Често наричан „балканският Дакар”, офроуд маратонът привлича над 120 състезателни машини, като е разделен на два основни класа. „Крос-кънтри” (рали-рейд) класът е отворен за всички видове състезателни машини, като предлага скорост и технична навигация в духа на големите маратони като „Париж - Дакар”, Пътят на коприната” рали „Мароко” и други. Клас „Екстремен”, който води началото си от състезанието-майка „Бреслау” в Полша, е отворен за 4х4 всъдеходи, които трябва да се борят с изключително тежки трасета, кал и дълбока вода.

Няколко са важните новости в Balkan Offroad Rallye 2018. Първата е стартиралата инициатива за млади таланти. Организаторите решиха да подарят участие в 8-дневния маратон на два автомобилни екипажа – един в клас „крос-кънтри” и един в екстремния, след конкурс за млади ентусиасти, на възраст не повече от 29 години. Конкурсът е отворен за пилоти и навигатори от цяла Европа, включително и България, като освен незаплащането на стартова такса, победителят ще има право да не плаща такса и за екипа си от механици. Желаещите могат да научат подробности във фейсбук страницата на ралито.

В новото издание на Balkan Offroad Rallye ще има и изцяло нова категория – Balkan Offroad Discovery, чиято цел е да привлече любителите на офроуда с не толкова подготвени машини. При нея ще се кара по състезателните трасета, но не срещу хронометъра, за да може по-неопитните „да опипат почвата” преди да се решат да се състезават „наистина”. Така, и тук ще има ориентиране по пътна книга, брифинги и предизвикателства, но в един по-спокоен и приятелски дух за приключенци, с възможност за разглеждане на някои от най-красивите кътчета на България.

Тази година, състезанието се връща към маршрута, прекосяващ България от запад на изток, след като миналата година трасетата бяха изключително около Черно море. И за пръв път ще има 4 бивака, вместо досегашните 3. Така, стартът на 15 септември и първият лагер на надпреварата ще са в Боровец, след което керванът се отправя към Старосел, курорта Дюни и след това към Шкорпиловци, където традиционно на плажа на Черно море ще е големият финал и на 22 септември ще станат ясни победителите.

Във втория лагер в Старосел към Balkan Offroad Rallye 2018 ще се присъединят и участниците в третото издание на Balkan Classic Rallye – макадамова надпревара за класически рали автомобили, произведени между 1962 и 1985 година. И макар състезателните отсечки да са по черни пътища, прашни и каменисти отсечки, 4х4 задвижването (както и турбокомпресор) е забранено. И ако си мислите, че „Класик” е някакъв ретро парад, то жестоко се лъжете – става въпрос за надпревара с маршрут от над 1500 км, по чиито трасета са постигани скорости от почти 200 км/ч.

ИА „Автомобилна администрация“ състави 11 акта на три пловдивски автошколи

Подобни

LINDA JACKSON -  ПЪРВАТА ЖЕНА, НОСИТЕЛ НА ОТЛИЧИЕТО    « MANBEST 2018 » ОТ AUTOBEST

LINDA JACKSON - ПЪРВАТА ЖЕНА, НОСИТЕЛ НА ОТЛИЧИЕТО « MANBEST 2018 » ОТ AUTOBEST

Линда Джаксън, изпълнителен директор на Citroën, първата жена, носител на MANBEST (MANager BEST) на годината за 2018. «За мен е...

Концептът HB-03 стана основа за купеобразният Haval F7x

Концептът HB-03 стана основа за купеобразният Haval F7x

Представените през август на Московския автосалон сериен модел Haval F7 и концептът HB-03, ще се произвеждат в новия завод на...

FORD GT получи 2 допълнителни производствени години (Видео)

FORD GT получи 2 допълнителни производствени години (Видео)

Ford Motor Company обяви, че в резултат на силното потребителско търсене към новото поколение на суперспортната легенда...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: