ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Alfa Romeo ще предложи и седемместен кросовър

like0 unlike0
Auto-Press 16 May 2018 Новини
182
0
Alfa Romeo ще предложи и седемместен кросовър

Следващият месец на полигона на Fiat Chrysler Automobiles в Балоко ще има важна презентация и пресконференция. Шефът на автогиганта FCA Серджо Маркионе ще разкаже за плановете на компанията за бъдещето й. Ще се говори доста за електрификацията, която сериозно ще навлезе в моделната гама на концерна и за бъдещите новости на марката Alfa Romeo.

Вече е известно че спортната италианска марка подготвя купе на базата на седана Giulia. То ще има в моторната си гама, както добре познатите вече двигатели, така и зареждаеми хибридни силови агрегати. Другата голяма новост ще бъде седеместен кросовър.

Този по-голям от Alfa Romeo Stelvio седемместен кросовър ще бъде развит върху същата платформа и трябва да излезе в продажба към края на 2019-а година. Задачата на колата ще е да помогне за укрепването позициите на италианската марка и концерна на пазара в Северна Америка. През миналата година в Щатите са закупени 12 000 коли на Alfa Romeo, което е съществен скок в сравнение с периода 2015-а – 2016-а година, когато са били реализирани едва 1191 машини.

Giulia е най-популярният модел на Alfa Romeo в Щатите и втора по популярност в Европа. През следващата година сеейството на модела ще се разшири с нови модификации – класическо спортно купе и петврат хечбек, които ще са конкуренти на пазара на Audi A5 Sportback и BMW Gran Coupe четърта серия.

Новият SUV пък ще е конкурент на паркетниците BMW X5 и Mercedes GLE. В основата му ще легне удължената платформа на Stelvio с типичния МакФерсън отпред и мултилинк отзад. Теглото на автомобила естествено ще нарасне спрямо това на донора – с 200 кг, но вътрешноста ще е доста по-просторна и ще позволи разполагането на седем места.

Предполага се че новият модел ще ползва двигателите на Stelvio – бензиновият 2.0 литра (200–280 к.с.) и турбодизела 2.2 л (150–210 к.с.). Ще се предложат и по-екзотични варианти – с електрически компресор и стартер-генератор, захранван през 48-Волтова бордова електроинсталация.

През този юни се навършват 14 години откак Серджо Маркионе е начело на Fiat. Дебютът на кросовъра и пресконференцията могат да се окажат последната важна и голяма продуктова презентация с присъствието и дейното участие на Маркионе. Супербосът е с италиано-канадски произход и би трябвало да се пенсионира след изтичането на контракта му през април следващата година.

Приключи ли ерата Маркионе?

Подобни

Navara Dark Sky Concept: Мобилна обсерватория от Nissan (Видео)

Navara Dark Sky Concept: Мобилна обсерватория от Nissan (Видео)

Nissan използва специализираното изложение за лекотоварни автомобили в Хановер, за да представи новата си концептуална разработка...

MONZA SP1 и SP2: Нова страница в историята на Ferrari (Видео)

MONZA SP1 и SP2: Нова страница в историята на Ferrari (Видео)

Ferrari постави началото на нова страница в своята история с премиерата на два ретро-футуристични автомобила- MONZA SP1 и...

Renault показа EZ-PRO: роботизиран електрически доставчик (Видео)

Renault показа EZ-PRO: роботизиран електрически доставчик (Видео)

По време на специализираното изложение в Хановер, Renault демонстрира футуристичната си концептуална разработка EZ-PRO, която...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: