ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Авто ревю на Mercedes A Class (169) 2004

like1 unlike0
11258
2

Mercedes A Class

Авто ревю на Mercedes A Class
/add_images/reviews/052013/s_Mercedes А170 CDI_856.jpg
  1. Mercedes A Class
  2. Mercedes A Class
Автор: Boris Prodanov
Дата: 22 May 2013
Марка: Mercedes
Модел: A Class
Година: 2005 г.
Пробег 140000 км.
Рейтинг
7.9
Рейтинг на ревюто Рейтинг на ревюто
Виж оценка
7.9101
Дизайн
Сигурност на пътя
Усещане за простор
Интериор
Екстри
Комфорт при шофиране
Разход на гориво
Цена/Качество
Плюсове:Минуси:
Няма посочени Няма посочени

Един от нелошите варианти за градска кола е Mercedes А170 CDI. Автомобилът е почти универсален, особено за цената си. Има изключително икономичен и пъргав мотор. Разходът на дизелово гориво е едва 5 литра на 100 км. А това в сегашните кризисни дни е повече от добре. Возилото е с отлична динамика. На магистрала без да има някакви проблеми съвсем спокойно си поддържа 150 – 160 км/ч.

Шофирането му на по-сериозна дистанция изморява, но на къси и средни разстояния буквално няма проблеми. Дори при около -20 градуса по Целзий в студената зима дизеловият мотор си пали „от раз”. Естествено, има си малка тайна – добавки в горивото на Liqui Moly. Най-подходящи са тези за изчистване на системата. Това подобрява работата на двигателя, повишава динамиката и „издухва” горивната система (сommon rail). ‎Автомобилът е и стабилен на пътя. Имаелектронна стабилизираща програма, която не дава „утечки”.

Ниският клиренс не е обаче в плюс на колата. Друга слабост е недотам лекото обслужване на мотора, някои от детайлите по интериора са от пластмаса, старят и се чупят. В пълна сила това важи за седалките. Воланът е стационарен, не може да му се регулира височината. Точно този модел често се „изявява” с особени дефекти по контактната повърхност на дисковете на спирачките. Но и те са бял кахър.

Казват, че колата е дамска, но пък е толкова удобна, че си е „унисекс”. Или по-просто обяснено – „Мерцедес” си е „Мерцедес”!

Авто ревю на Fiat Stilo 2001 Авто ревю на Peugeot 307 2001

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

1
Колега.. със 150-160 дори и на магистрала с А-класа - си е чудо :} Звука от двигателя дочупва така или иначе кекавите пластмасови детайли :D
Напиши коментар..
2
Мартин Пасев 31 Jul, 23:31ч.
Колега...аз също не съм очаквал кой знае какво какво от А класа, но мога да ти кажа, че имам по стария модел 140 и въпреки недостатъците...подържа на магистрала 140, 150 км. Мисля че подценяваш колата определено...а двигателя мърка като котенце.
Напиши коментар..
Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: