ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Заводските тестове - трик, камуфлаж, измама

like0 unlike0
Auto-Press 04 Jun 2020 Новини
87
0

Заводските тестове - трик, камуфлаж, измама

Заводските тестове - трик, камуфлаж, измама
/add_images/news/062020/s_1591254006_637.jpg
  1. Заводските тестове - трик, камуфлаж, измама

Когато производителите на автомобили тестват най-новите си автомобили, те биха предпочели да ги правят едва ли не невидими. Понеже е невъзможно, те прикриват прототипите по начин, който на немски се казва "Erlkönige/чапли нем./ ".

За да предпазят дизайна и детайлите на новите превозни средства от любопитни очи и нежелани снимки, те оптически се маскират с помощта на различни цветни шарки. Тестовете като процес са доста дълги във времето – прототипите покриват до два милиона тестови километра при практически и различни климатични условия и доста често по обществени пътища, където могат да бъдат “хванати” от папараците или конкуренцията.

Само чрез камуфлаж могат да бъдат скрити техническите иновации, новите дизайнерски функции и “умни” детайли. Визуално характерните части, контури или части на тялото, като фарове, решетка или задни са особено интересни за скаутите с камери или смартфони. Затова те се покриват с особено внимание или частично променени с обемни разширения.

Камуфлажните покрития също смазват и променят контурите и линиите на тялото, дори страничните прозорци се покриват частично, така че да не се вижда хода на линията на прозореца.

Същото важи и за интериора. Интериор, който вече е близо до серийното производство, също се защитава от обективите на фотографите, защото понякога се налага тестваното превозно средство да се паркира на публично място. В интериора на тестовите мулета се използват предимно непрозрачни нетъкани материали, които индивидуално скриват детайли, ако е необходимо.

В Skoda, например, специалистите по камуфлаж се грижат за дизайна и разработването на камуфлажните покрития. Тук едва ли има ограничения за въображението и креативността на експертите.

Те си играят с шарки, 3D ефекти и цветни контрасти, които визуално да заблудят наблюдаващия. Понякога дори крият съобщения в камуфлаж, като хаштаг от акаунта в Twitter @skodaautonews. Готовите камуфлажни покрития се прикрепват към превозното средство на ръка в продължение на няколко часа.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: