ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Зарядна станция на всички бензиностанции в Германия

like0 unlike0
Auto-Press 05 Jun 2020 Новини
177
0
Зарядна станция на всички бензиностанции в Германия

Германското правителство ще задължи всички бензиностанции на територията на страната да инсталират зарядни станции за електромобили, като по този начин ще се гарантира сериозно удобство и значително ще се подобри възприемането на този вид автомобилен транспорт от страна на потребителите. Според информация на Reuters, новата инициатива на местната власт е част от икономически възстановителен план на държавата, който предвижда инвестиция от 130 млрд евро.

Местната инициатива предвижда също така допълнителен данък за собствениците на завърсяващи превозни средства и 6000 евро субсидия при покупката на нов електрически автомобил.

От Reuters коментират също така, че като част от държавната програма за стимулиране, 2.5 млрд евро ще бъдат похарчени за програми за производство на батерийни клетки и зарядна инфраструктура.

Към момента, електрическите автомобили формират само 1.8% от пазара на нови автомобили в Германия, а дизеловите и бензиновите държат съответно 32% и 59.2%. Към март тази година, в страната има 27 730 зарядни точки, а според калкурация на BDEW те трябва да достижнат минимум 70 000 точки, със 7000 предлагащи бързо зареждане.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: