ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Зареждаемата хибридна армия на BMW (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 07 Jul 2020 Новини
55
0

Зареждаемата хибридна армия на BMW (Видео)

Зареждаемата хибридна армия на BMW (Видео)
/add_images/news/072020/s_1594119603_392.jpg
  1. Зареждаемата хибридна армия на BMW (Видео)
  2. Зареждаемата хибридна армия на BMW (Видео)
  3. Зареждаемата хибридна армия на BMW (Видео)
  4. Зареждаемата хибридна армия на BMW (Видео)
  5. Зареждаемата хибридна армия на BMW (Видео)
  6. Зареждаемата хибридна армия на BMW (Видео)
  7. Зареждаемата хибридна армия на BMW (Видео)
  8. Зареждаемата хибридна армия на BMW (Видео)
  9. Зареждаемата хибридна армия на BMW (Видео)
  10. Зареждаемата хибридна армия на BMW (Видео)
  11. Зареждаемата хибридна армия на BMW (Видео)
  12. Зареждаемата хибридна армия на BMW (Видео)
  13. Зареждаемата хибридна армия на BMW (Видео)
  14. Зареждаемата хибридна армия на BMW (Видео)
  15. Зареждаемата хибридна армия на BMW (Видео)
  16. Зареждаемата хибридна армия на BMW (Видео)
  17. Зареждаемата хибридна армия на BMW (Видео)

Без избързване и резки движения, през последните няколко години BMW привидно неглижираше електро-тенденцията в автомобилния свят. Докато други масови и такива на луксозни коли производители впрегнаха очевадно цялата си налична натрупана база данни и опит, и къде прибързано, къде премислено, изкараха пазарни предложения, баварците изчакаха да видят реакцията и потенциала на пазара към момента, и през тази и следващите няколко години ще разгърнат пълния си потенциал в областта на изцяло електрическите и електрифицирани автомобили.

Стартирайки само с две, и то изключително нишови, електрифицирани пазарни предложения- i3 и i8, през 2014 година, през следващите четири години компанията лансира на пазара само 10 нови модификации. През 2019-а станахме свидетели на нови пет предложения, а през настоящата в портфолиото на баварците има 10 нови.

Съвсем оправдано, от BMW залагат на зареждаемите (plug-in, PHEV) хибриди, които са и най-адекватно комбинирано решение към момента. Тези автомобили предлагат възможност за ежедневно движение в градска среда изцяло на електрическа енергия, а при необходимост от по-дълги пътувания елиминират стреса от неяснотите (най-вече в България) относно наличната инфраструктура и моментните възможности за зареждане.

При възможност за ежедневно зареждане в домашни условия или на работното място, и експлоатация в населени места, този вид автомобили реално могат да бъдат разглеждани като изцяло електрически, а от там следват и всички екологични и икономически предимства от тяхната употреба и притежание.

На фона на разгърнатият потенциал на този вид автомобили, от BMW предвиждат, че през 2021 година, продажбите на електрифицирани автомобили ще бъдат над 2 пъти повече отколкото през 2019 г. Тук, специално при баварския гигант, основна роля се очаква да изиграят и трите изцяло електрически пазарни предложения, които ще предложат възможност за изминаването на над 400-600 километра с един заряд на батерията си.

Само преди няколко седмици, първата изцяло електрическа кола на BMW- iX3, премина успешно тестовете си за хомологация и производството й върви по план със стартиране през лятото за международните пазари на фирмата.

BMW iX3, което ще бъде лансирано на пазара до края на тази година, ще бъде пуснато в серийно производство в комплекса на BMW Brilliance Automotive в Китай, като ще разполага с петото поколение на BMW eDrive задвижващата технология и според първоначалните данни ще предложи на потребителите свободен пробег от около 440 километра.

Следващите стъпки в програмата за електрификация на портфолиото на BMW ще бъдат моделите i4 и iNEXT, които ще видим през следващата година, а до 2023 година общият брой електрифицирани пазарни предложения на марката ще бъде 25, повече от половината от които с изцяло електрическо задвижване. Очакванията на компанията са още преди 2025 година между 15 и 25 % глобалните продажби ще бъдат на електрифицирани автомобили. В Европа през 2021 година техният дял ще бъде една четвърт, до 2025 година една трета и до 2030 година половината от продажбите.

Основният масов акцент в портфолиото електрифицирани автомобили на BMW към момента обаче, а по-всичко изглежда и в обозримо бъдеще, ще бъдат зареждаемите (plug-in) хибриди. Поетапно и еволюционно, марката предлага стъпаловидни подобрения, като оптимизира системата за задвижване, увеличавайки автономността в чист електрически режим със следваща цел пробег от 100 километра с едно зареждане на батерията.

Към момента, BMW предлага общо 12 зареждаеми хибрида, които присъстват в модификационното портфолио на почти всички моделни предложения на марката. Основен акцент в портфолиото на BMW Group за 2020 година е първото изцяло електрическо MINI, а самата гама хибридни автомобили на марката BMW е допълнително разширена- за първи път подобно задвижване получават X1, X2 и X3. Ново предложение са и хибридните версия на новото поколение 3 Series Touring и 5 Series Touring, като са налични избори както по отношение на максималните мощности, така и на системата за задвижване на колелата- със задно или xDrive. Допълнително разнообразие, баварците предлагат и в резултат на въвеждането на незареждаемата 48-волтова хибридна система (mild hybrid), която гарантира намален разход на гориво и по-ниски емисии, но без интегрирането на по-скъпите компоненти, задължителни при зареждаемите (plug-in) хибриди.

В момента, зареждаемите хибриди на BMW са оборудвани с четвъртото поколение задвижваща система. По подразбиране, всеки един от тях потегля от място в чист електрически режим и в режим на работа Hybrid. Имайки предвид богатото разнообразие, което баварците предлагат като модели, модификации и общи възможности за персонализация, не е изненада и че самата хибридна система не се отклонява от тази тенденция, давайки възможност на водача да избира и допълнително конфигурира нейната работа и общата й работа по време на експлоатация. Самият режим на работа Hybrid може да бъде допълнително оптимизиран с избор на подрежима Hybrid Eco Pro, разработен за постигането на оптимален пробег.

Както подсказват имената им, режимът Electric е предназначен основно за ежедневна употреба в градска среда, а Adaptive предлага баланс между икономичност и пътно поведение. Задължително присъствие в списъка отбелязва и Sport, който подобно на всички по-горни предлага и възможности за допълнителни настройки. Една от тях е адаптивната изпускателна система, която дава избор между три звукови нюанса.

Допълнителна полезна функционалност на хибридната система на BMW е батерийният контрол, който дава възможност на водача да избира процентно заряд на батерията (от 30 до 100%) с който да може да разполага в даден момент. Това е особено полезно, когато предстои по-дълго пътуване до град, в който има обособена зона само за електромобили.

Колкото и технологии и подобрения да въвеждат в експлоатация в хибридните си системи за задвижване от BMW, от марката споделят, че те винаги търсят "златната среда" при която утежненията от допълнителното тегло и съответно желанието да се увеличи автономността, няма да повлияят върху типичната за продуктите на марката радост от управлението.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: