ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Започна операция за контрол на скоростта

like0 unlike0
Auto-Press 16 Apr 2018 Новини
228
0
Започна операция за контрол на скоростта

Пътна полиция с апел към водачите: Шофирайте със съобразена скорост!

От днес (16 април) до края на седмицата (22 април) на територията на България се провежда операция на Пътна полиция за контрол на скоростта. Акцията е инициирана от Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) и освен у нас, засилени проверки ще се извършват във всички страни, членки на Европейски съюз.

„Скоростта е един от основните фактори за възникване на тежки пътни инциденти. Това е и причината TISPOL да заложи в графика си ежегодно да се провеждат по две операции за контрол на скоростта“, поясни главен инспектор Росен Рапчев от отдел „Пътна полиция“ при Главната дирекция „Национална полиция“. По думите му, по време на последната аналогична операция, проведена у нас, са констатирани общи 18 955 нарушения.

Това, според данните на „Пътна полиция“, е над средното за Европейския съюз. Налага се изводът, че у нас превишаването на скоростта е един от най-сериозните проблеми и причини за пътнотранспортни произшествия. Това е поводът главен инспектор Рапчев отново да се обърне към водачите с апел да шофират със съобразена скорост и да проявяват повече толерантност на пътя. Само така, с общи усилия и отговорност, можем да намалим тежките пътни инциденти.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: