ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Waymo One: От днес роботакситата вече са реалност (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 05 Dec 2018 Новини
450
0
Waymo One: От днес роботакситата вече са реалност (Видео)

След години развойна и изпитателна дейност, днес специализираното технологично подразделение Waymo на гиганта Google направи решителна крачка към бъдещото на роботизираните автомобили, като стартира програмата си Waymo One.

"Преди почти 10 години ние бяхме основани като проект за роботизирани автомобили на Google, който да проучи един елементарен въпрос: как бихме могли да използваме автономната технология, за да направим улиците по-безопасни", коменитра Джон Крафчик, изпълнитилен директор на Waymo. "Съсредоточихме се върху създаването на най-опитния водач, който някога е съществувал на този свят".

Проектът за роботизираната таксиметрова услуга на Waymo не е новост, като през последните няколко месеца компанията дейно тества нейната функционалност и надежност в затворен цикъл. Основният момент в новото развитие е този, че услугата вече е публична и налична за няколко града в Аризона, като първите, които ще могат да се възползват от нея са именно групата бета-тестъри, участвали в подготвителната програма на фирмата.

Достъпът до услугата Waymo One се осъществява с помощта на приложение за мобилен телефон, с което клиентът може да извика роботизираното такси по всяка време на денонощието, 7 дни в седмицата. От компанията коментират, че независимо дали таксито е извикано за поредното вечерно излизане или просто за развлечение, клиентите винаги могат да разчитат на чист автомобил и на "водач", който има повече от 10 000 000 опит в движението на публични пътища. Пътниците ще могат да се запознаят с цената, която трябва да заплатят още преди да е започнало пътуването.

От Waymo анонсират също така, че първоначално работата на роботизираната таксиметрова услуга Waymo One на компанията ще се наблюдава от реален водач във всеки автомобил.

Днес от 14 ч. до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите и натоваренитe пътища

Подобни

Автосалон Женева 2019: Renault и Dacia представят ...

Автосалон Женева 2019: Renault и Dacia представят ...

Renault и Dacia анонсираха първите подробности за новостите, които двете марки ще представят по време на започващото в началото на...

Fiat произведе Tipo № 500 000

Fiat произведе Tipo № 500 000

Fiat обяви, че по-малко от три години след пазарното му лансиране, в завода на компанията в Бурса, Турция, е бил произведен...

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED CONCEPT: НЕО-ДИНАМИКА

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED CONCEPT: НЕО-ДИНАМИКА

На 18 октомври 2018 г. PEUGEOT SPORT обяви, че ще разработва високодинамична гама от серийни електрически превозни средства. Днес,...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: